Modern városban a civilekkel

2016. május 8. 12:16 | behir.hu

Az elmúlt héten írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Szarvas Péter polgármester a Modern Városok Programban kötött megállapodást, amelynek köszönhetően több mint 30 milliárd forint értékű fejlesztés érkezik a városba. A programhoz kötődően egyeztető fórumot tartottak, ahol a civil szervezetek képviselői is megismerhették a fejlesztéseket és megoszthatták további javaslataikat.

- A huszonhárom megyei jogú város fejlődése kiemelkedő jelentőséggel bír az ország összes fejlesztési tervében szerepelve, de különösen egyenként megvizsgálva ezeket a településeket – habár sok azonosság van – de minden település más-más jelleggel bír - vázolta Vantara Gyula országgyűlési képviselő, fejlesztésekért felelős miniszteri biztos a Modern Városok Program célját. Hozzátette, a lehetőségek megvannak, a kereteket viszont a város vezetésének és az itt élőknek, dolgozóknak kell megtölteni tartalommal, hogy fejlesztések további előrelépést jelentsenek. Szarvas Péter polgármester olyan megállapodásnak tekinti ezt a több mint 30 milliárd forint értékű beruházás csomagot, ami egyedülálló Békéscsaba történelmében. A városvezető rövid előadásban mutatta be a program elemeit. A találkozó egyik célja az volt, hogy a civil szervezetek is megismerjék a fejlesztési terveket.

- A fejlesztéseknek köszönhetően, a jobb életminőség reményében mi, civilek is könnyebben tudunk élni, működni itt a városban és a megyében. Eddig is a munkaerő-fejlesztés volt a célja a civil szövetségnek, ebben részt vettünk, és azt hiszem, hogy nagyobb súllyal tudunk ebbe belevágni – emelte ki Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke.

A fórumra érkező egyesületek képviselői megoszthatták egymással, illetve a város vezetésével további ötleteiket és javaslataikat.

FEL