Modern kiállító- és konferenciateremmel bővül a Munkácsy Mihály Múzeum

2018. augusztus 9. 07:29 | Kovács Andrea

Már jól látszik, milyen lesz kívülről a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum új épületrésze. A korábbi, külön álló épületek összekötésével egy régi probléma oldódik meg. Az újonnan kialakított teret kiállító és közösségi fogadóhelyként is használják majd, amely a modern kor követelményeinek is megfelel.

Jelenleg a belső, glettelési, festési munkálatok zajlanak, valamint a tető szigetelése van folyamatban. A napokban pedig az egyedi tervezésű nyílászárókat is felteszik az új épületrészre, amely fontos mérföldköve lesz a beruházásnak, hiszen ettől kezdve zárhatóvá válik az épület. Ezt követően kerül sor az új épületrész belső mészkőburkolatának lerakására, amely ugyanolyan lesz, mint a már majdnem kész evangélikus nagytemplomban - nyilatkozta Vandra Géza a kivitelezést vezető Csaba Komplex kft ügyvezetője.

Medgyesi Pál, a múzeum igazgatóhelyettese kihangsúlyozta: óriási előrelépés lesz a múzeum életében, hogy a két korábbi épület közötti udvar végre beépítésre kerül.

– Az új épületrészben egy olyan többfunkciós fogadócsarnokot és konferenciatermet alakítanak ki, amely megoldja például a kiállításmegnyitókon tapasztalható helyhiányt is. A teremben  120 ember tud  majd kényelmesen leülni és hatalmas, 4 méteres vásznon tudunk vetíteni modern technikai eszközökkel. Így a XXI. század muzeológiai követelményeinek is megfelelünk majd – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

 

További programok »

FEL