Mintegy hetvenen vettek részt az első békéscsabai aikido szemináriumon

Mintegy hetven harcművész érkezett arra a nemzetközi aikido szemináriumra, amelyet Békéscsabán rendeztek meg. A szombati eseményen a belga és szerb aikido szövetség alapítója, Mirko Jovandics nagymester tartott két edzést a külföldi és az ország minden részéről érkező harcművészeknek.

Mirko Jovandics VI. DAN-os belgrádi aikido nagymester tartotta az első aikido szemináriumot Békéscsabán. Az Európai Aikido Szövetség oktatási bizottságának tagjának továbbképzésére az ország távolabbi pontjairól is érkeztek, többek között Veszprémből, Kaposvárról vagy Pécsről, de a legtöbben Békés illetve Csongrád megyéből vettek részt az edzésen.

– Nagyon jó mesternek tartom Mirko Jovandicsot, mindig tud valami újat mutatni, amivel fejlődni tudunk. Az edzésen nem tanulunk meg mindent, de el lehet lesni egy-egy olyan lépést, technikát, amit hazatérve formálhatunk és gyakorolhatunk, így beleépülhet a saját aikidonkba – mondta el Nagy Dániel, III. DAN-os mester, a Makói Budo Klub tagja.

 

Mirko Jovandics VI. DAN-os belgrádi aikido nagymester tartotta az első aikido szemináriumot Békéscsabán. Fotó: Kugyelka Attila
Mirko Jovandics VI. DAN-os belgrádi aikido nagymester tartotta az első aikido szemináriumot Békéscsabán. Fotó: Kugyelka Attila

 

A magyar szövetség elnöke, Márton Imre már arról beszélt: ha megpróbálnak minél több városba, így Békéscsabára is eljutni egy-egy ilyen szemináriummal, azzal közelebb kerülnek az emberekhez és népszerűsíteni tudják az aikidot. A mester szerint a hazai harcművészeknek így több lehetősége van eljutniuk továbbképzésekre, ha a lakóhelyükhöz közel is szervez ilyet a szövetség.

– Egy-egy szemináriumi edzés felér két-három vagy akár négy-öt otthoni edzéssel is. Nem feltétlen csak az erőnlétről van szó, hiszen így új ellenféllel lehet küzdeni, másrészt az oktatás és az átadott tudás mentén újutak nyílhatnak meg – emelte ki Márton Imre VI. DAN-os mester, a Nemzeti Aikido Szövetség-Magyarország általános elnöke és vezető instruktora.

Az eseményen – az edzések közötti szünetben – a szerb nagymester két mesternek adott át az V. DAN fokozat megszerzéséről szóló oklevelet.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,