„Mindig nagyon fontos gólokat lőtt”

2021. június 19. 07:25 | Such Tamás

Rövid megemlékezést tartottak péntek délután a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub játékosai, vezetői Benedek Tibor halálának egy éves évfordulója alkalmából az Árpád fürdőben, a pólós klasszis tiszteletére ültetett emlékfánál.

A megemlékezés elején Balázs Lajos leszögezte, ha most felsorolná Benedek Tibor érdemeit, eredményeit, még reggelig itt állnának.

„Tibor nem tartotta önmagát tehetségesnek – tette hozzá a klub ügyvezetője. – Noha mint tudjuk, nem ő dobta a legszebb gólokat, nem ő emelkedett ki a legjobban, viszont mindig nagyon fontos gólokat lőtt. Sőt, volt olyan olimpia, ahol ő dobta a legtöbbet; akkor minden bizonnyal a csapat neki köszönhette az érmet.”

 

Benedek Tibor és Kemény Dénes 2010-ben, az Árpád 50-esénél – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Benedek Tibor és Kemény Dénes 2010-ben, az Árpád 50-esénél – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Azt követően a személyes tapasztalatairól mesélt, ahogy később Szigeti Csaba is, a polgármesteri hivatal sportcsoportjának vezetője. Egyébiránt Szigeti nevéhez fűződik a városban minden megrendezett válogatott meccs is. Majdan a 2012-es, Magyarország-Románia mérkőzés élményeiről mesélt.

 

Galéria

 

A megemlékezést követően a klub tagjai kicserélték a magyar vízilabda-válogatott által 2010-ben ültetett fa elkorhadt emléktábláját.

Az ültetett növények természetesen eperfák, amelyek a strand jellegzetességei. Gyümölcse nagyon finom, nem hiába volt minden úszónak, vízilabdásnak mindig kék a nyelve.

 

Megemlékezés Benedek Tiborról – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Sport

Kézilabda: Algyőn zárják a 2021-es év bajnoki küzdelmeit a csabaiak

A 4. helyezett Algyő otthonában zárja a 2021-es év bajnoki küzdelmeit a női kézilabda NB I/B-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok célja, hogy megerősítsék listavezető pozíciójukat és hibátlan mérleggel várják a pontvadászat januári folytatását.
2021. december 3. 18:56
FEL