„Mindig nagyon fontos gólokat lőtt”

2021. június 19. 07:25 | Such Tamás

Rövid megemlékezést tartottak péntek délután a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub játékosai, vezetői Benedek Tibor halálának egy éves évfordulója alkalmából az Árpád fürdőben, a pólós klasszis tiszteletére ültetett emlékfánál.

A megemlékezés elején Balázs Lajos leszögezte, ha most felsorolná Benedek Tibor érdemeit, eredményeit, még reggelig itt állnának.

„Tibor nem tartotta önmagát tehetségesnek – tette hozzá a klub ügyvezetője. – Noha mint tudjuk, nem ő dobta a legszebb gólokat, nem ő emelkedett ki a legjobban, viszont mindig nagyon fontos gólokat lőtt. Sőt, volt olyan olimpia, ahol ő dobta a legtöbbet; akkor minden bizonnyal a csapat neki köszönhette az érmet.”

 

Benedek Tibor és Kemény Dénes 2010-ben, az Árpád 50-esénél – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Benedek Tibor és Kemény Dénes 2010-ben, az Árpád 50-esénél – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Azt követően a személyes tapasztalatairól mesélt, ahogy később Szigeti Csaba is, a polgármesteri hivatal sportcsoportjának vezetője. Egyébiránt Szigeti nevéhez fűződik a városban minden megrendezett válogatott meccs is. Majdan a 2012-es, Magyarország-Románia mérkőzés élményeiről mesélt.

 

Galéria

 

A megemlékezést követően a klub tagjai kicserélték a magyar vízilabda-válogatott által 2010-ben ültetett fa elkorhadt emléktábláját.

Az ültetett növények természetesen eperfák, amelyek a strand jellegzetességei. Gyümölcse nagyon finom, nem hiába volt minden úszónak, vízilabdásnak mindig kék a nyelve.

 

Megemlékezés Benedek Tiborról – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL