Mindent az egészségről

2016. január 19. 07:55 | behir.hu

Egészségnevelési célzattal írt ki vetélkedősorozatot a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. A benevezett csapatok több fordulóban oldhattak meg kötelező és szabadon választott feladatokat. Az első három helyezett csapatot pedig értékes könyvutalvánnyal és 1-1 társasjátékkal jutalmazták.

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya három fordulóból álló őszi vetélkedősorozatot tartott az életmódhoz kötődő világnapokhoz kapcsolódóan.

A versenyen Békés megye valamennyi általános iskolájának hetedik évfolyamos csapata részt vett. A vetélkedősorozat részeként az egészséges életmódhoz köthető szabadon választott munkákat is beküldhetek a fiatalok. Így számtalan rajz, vers, vagy étrendterv született a program ideje alatt.

Az eredményhirdetésen megtudtuk, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a hivatal idén februárban újra meg szeretné hirdetni megyeszerte a rendezvénysorozatot, mert a szakemberek szerint ez a vetélkedő jó alkalom arra, hogy a fiatalok utána olvassanak, tájékozódjanak az egészséges életmódról. Hiszen a gyerekek nagyon érdeklődőek, csak a jó irányt kell megmutatni a számukra.

Vágvölgyi Nóra

FEL