Minden este előadás várja a nézőket a Szarvasi Vízi Színház színpadán

2019. május 7. 17:45 | behir

Immár a kilencedik évad kezdődik június 14-én a Szarvasi Vízi Színházban, ahol a VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál és a Cervinus Művészeti Fesztivál augusztus 19-ig gazdag kínálattal várja minden este a közönséget. A Körös-parti nyári repertoárról a színház alapítói és vezetői tartottak sajtótájékoztatót május 6-án, hétfőn délután Budapesten, a Nemzeti Színházban.

 

 

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, korábban a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és a Szarvasi Vízi Színház megálmodója, egyik alapítója természetesen erre a sajtótájékoztatóra is egy kinccsel érkezett. Bagi László szarvasi fotóművész asztrofotójával, egy csillagbolygóról készített képével lepte meg az egybegyűlteket. Majd az idei Körös-parti nyár gazdag kínálatából a tavalyinál is több versenyprogramot emelte ki. A Magyar Teátrum idei fesztiválján a Nemzeti Színház is részt vesz, Carlo Goldoni Házasság Palermóban című vígjátékát adják elő többek között Bánsági Ildikóval, Blaskó Péterrel, Bodrogi Gyulával a főbb szerepekben. Fekete Péter a szarvasi repertoár egész országot átfogó színházi kínálatát és az ingyenes előadások jelentőségét is aláhúzta.

Babák Mihály, Szarvas város polgármesterének köszöntője és invitálása után a színházvezetők a Körös-parti teátrum specialitásairól beszéltek, majd ismertették a 2019-es szezon kínálatát.

A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. által – a Békéscsabai Jókai Színház szakmai felügyelete mellett – működtetett nyári színházban az idén is neves sztárok lépnek fel, fővárosi, vidéki és határon túli társulatok színvonalas előadásait láthatják a nézők. Minden műfaj kedvelői találhatnak maguknak érdekes programot; a nyári színház palettáján a vígjáték a listavezető: 15 különböző komédiából, zenés bohózatból választhatnak az érdeklődők. Sok szép mesedarab kerül színre a gyerekeknek, persze elmaradhatatlan a musical, de lesz operett, történelmi játék, színmű, táncjáték is. Néhány cím ízelítőnek: Szárnyad árnyékában, Régi nyár, Hatan pizsamában, Az utolsó hőszerelmes, Házasság Palermóban, Nyitott ablak, Alul semmi, My Fair Lady, Nem élhetek muzsikaszó nélkül, Szellem a spájzban, Nagyon Nagy Ő, Chioggiai csetepaté, A kegyelmes asszony portréja, Mária főhadnagy, Monte Cristo grófja, Balfácánt vacsorára, Oscar, Lovagias ügy, Nicsak, ki lakik itt?

A Jókai Színház és a Cervinus Teátrum művészei mellett fellép többek között Kautzky Armand, Fodor Zsóka, Csányi Sándor, Kalocsai Zsuzsa Érdemes művész, Gubik Petra, Szomor György, Sztárek Andrea, Détár Enikő, Gregor Bernadett, Koltai Róbert, Vándor Éva.

A békéscsabai és a szarvasi társulaton kívül az egri Gárdonyi Géza Színház, a Játékszín, a Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits, a Turay Ida Színház, a Spirit, a kecskeméti Katona József, a nyíregyházi Móricz Zsigmond, a Zenthe Ferenc Színház, a Bánfalvy Stúdió, az Új Színház, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház szerepel a Körös-parton.

Szarvason a második évadtól rendezik meg a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal, az idén nyolcadik alkalommal. A versenyműveket zsűri értékeli, a szarvasi nyár díjátadó gálával zárul.

A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 11-től 24-ig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Hotel Menthol, a Valahol Európában, a Drótos Jankó/Janko Drotár, a Holle anyó, Az ibolya, a Macska a forró bádogtetőn és a Fekete Péter című operett.

A Szarvasi Vízi Színházban az idén is igaz, hogy minden este történik valami! A színházi előadások mellett koncertek, néptáncgála, zenés és irodalmi estek, kabaré, valamint a Fővárosi Nagycirkusz produkciói várják a nagyérdeműt. A belépődíjas nagyszínházi produkciókon kívül ingyenes előadásokat is láthatnak a nézők.

Kezdettől nagy sikert arat a Körös-parti színházban a Vers a víz fölött programsorozat, amely az elmúlt években kiegészült a dallal, a tánccal, a filmmel, a kedvencekkel, a Szarvasiak a víz fölött, illetve a Mellettem az utódom című estekkel. Újdonság az idén a Sportolók a víz fölött program, amelynek keretében Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke beszélget vendégeivel, neves sportolókkal.

Ebben az évadban is lesz akadálymentesített előadás, a békéscsabai társulat Alul semmi című produkcióját segíti jelnyelvi tolmács, csakúgy, mint a Vers a víz fölött sorozatban a Halló(k), itt vagyunk! című estet, a SINOSZ és a Misztrál zenekar közös műsorát.

 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

Kultúra

Farsangi népszokásokról tartottak előadást

A Lencsési Közösségi Házban hagyomány, hogy a nagyobb ünnepkörökhöz kapcsolódóan egy-egy rendezvénysorozatot szerveznek, melyek nem csak a közösségi ház állandó látogatóinak szólnak, hanem minden érdeklődőnek. Ezúttal a nyugdíjas klub vendége Ando György volt, aki a farsangi néphagyományokat vette sorra.
2020. február 24. 16:38
FEL