Miklósa Erika Békéscsabára érkezik

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika a Csabagyöngye Kulturális Központban ad koncertet hétfőn, 19 óra 30 perckor, a Filharmónia Magyarország szervezésében. 

Egy népszerű, világszerte elismert zenekar egy szintén elismert, világhírű énekesnővel érkezik Békéscsabára. A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika a Csabagyöngye Kulturális Központban ad koncertet hétfőn, 19 óra 30 perckor, a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Hamarosan elsőrangú koncerttel köszönti a békéscsabai és környékbeli közönséget a Filharmónia Magyarország: a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima díjas operaénekesnő a Liszt Ferenc Kamarazenekarral nyújt felejthetetlen zenei élményeket 2017. február 6-án, hétfőn este. A régóta várt hangversenyen Bach, Boccherini, Grieg és Händel művei csendülnek fel a Csabagyöngye Kulturális Központban, várhatóan teltház előtt.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban Budapesten alakult. Az együttes komoly nemzetközi hírnévre tett szert, felléptek – többek között – a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a párizsi Théatre de la Ville-ben, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban, rendszeresen koncerteznek Európa-szerte. 2011-ben a Liszt-év és a magyar EU-elnökség egyik megnyitó ünnepségén, a madridi Auditorio Nacionalban I. János Károly spanyol király és Zsófia spanyol királyné jelenlétében adtak koncertet. A zenekar egyik alapító tagja és koncertmestere, Rolla János a zenekar jelenlegi művészeti vezetője. Az együttest Békéscsabán Tfirst Péter vezényli.

Miklósa Erika nevét sok helyről ismerhetjük. Szopránként a világ szinte összes színpadán bemutatkozott már, de többen a Virtuózok című műsor zsűritagjaként emlékeznek rá. Az énekes gyerekkorában sportolónak készült, hiszen szülei is sportolók voltak. Egy baleset miatt azonban le kellett mondania az atlétikáról, és érdeklődése a zene és éneklés felé irányult. Tehetségére gyorsan fény derült, ezt mutatja az is, hogy a szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban a négyéves képzést mindössze két esztendő alatt fejezte be. Minden idők legfiatalabb magánénekese lett az Operaháznak. Énekelt New Yorkban, megnyerte a pesti Mozart-énekversenyt, fellépett Lipcsében és a kölni operaházban is, valamint Svájcban. Ezt követően előbb Philadelphiában, majd Milánóban képezte magát, ösztöndíjasként. 1999-ig tagja volt a Magyar Állami Operaháznak, és addig szoprán szerepek egész sorát énekelte el, de fellépett Németországban, Olaszországban, Svájcban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Angliában is.

További részletek: www.filharmonia.hu

Megosztás:

Címke: , , ,