Mihály Gábor szobrászművész munkája Békéscsabán

2020. április 5. 18:47 | behir

A Kossuth- és Munkácsy díjas Mihály Gábor szobrászművész nívós alkotása kerülhet majd Békéscsabára. Az Olimpia - Kerékpárosok című szobor eredetije Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeum nagy kertjében áll.

Mint ahogy arról Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere beszámolt, Mihály Gábor Kossuth-  és Munkácsy Mihály-díjas, békéscsabai kötődésű szobrászművész Olimpia - Kerékpárosok című alkotásának elhelyezésénél megvizsgálták, hol lenne annak a legmegfelelőbb helye a látogatottság szempontjából.

Ezen helyszínek közül az alkotó, Mihály Gábor az Andrássy út Jókai színház és Ibsen Ház előtti szakaszát találta a legalkalmasabbnak a szobor ideiglenes elhelyezésére. Az alkotás végső helye a sportcélú beruházások zárófázisában a Gyulai úti komplexum lesz.

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL