Migránsok tiltakoztak Békéscsabán

Békéscsabán, a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ udvarán 2016. június 6-án késő délelőtt a 165 fő menekültügyi őrizetes közül mintegy hetvenen sérelmezték.

Békéscsabán, a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ udvarán 2016. június 6-án késő délelőtt a 165 fő menekültügyi őrizetes közül mintegy hetvenen sérelmezték, hogy megítélésük szerint lassú az ügyintézés, illetve azt, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra.

A hatóságok képviselői – ismét – felvilágosították az illegális bevándorlókat a Magyarországon hatályos jogszabályokról, ennek ellenére a többségében magát pakisztáninak mondó férfiak közül mintegy harmincan leültek az intézmény udvarán, ahol kora délután óta lepedőkre írt feliratokkal szabadon bocsátásukat követelik.

A központban rend van, az őrizetesek tiltakozása Békéscsaba közbiztonságát nem befolyásolja. A rendőrség az intézményben és a városban fenntartja a rendet.

Délután a menekültügyi őrizetesek befejezték a tiltakozásukat, eltették azokat a lepedőket, amelyekre felírták követelésüket. A központban és Békéscsabán továbbra is nyugalom van. 

forrás:police.hu

Megosztás: