Miért van szobabútor Békéscsabán, a KRESZ-parkban?

Ha fentről, vagy akár drón-felvételről nézünk rá Békéscsaba belvárosára, látszik, hogy még ott is milyen sok a zöldfelület, mennyi gyönyörű fa ad árnyékot az arra járóknak.

Az Árpád fürdő mögött bújik meg a Penza-lakótelep, ami a családok egyik kedvelt helye, már csak azért is, mert tele van fákkal, ott a strand, az óvoda, no meg ott a táblákkal jól felszerelt KRESZ-park, ahol a gyerekeknek sok apuka és anyuka igyekszik megtanítani a közlekedési szabályokat. Mellette pedig ott van egy játszótér is, ami szintén népszerű a kisgyermekesek körében.

Ám a KRESZ-park egy kis szegletét – sajnos ismét – elcsúfítja, hogy valaki vagy valakik, mit sem törődve az együttélés alapvető szabályaival, oda pakolták ki az elhasználódott bútoraikat. A tavaszi időszakban – az ott élők elmondása szerint – egy „kibelezett” hűtőszekrény állt jó ideig ugyanott, most pedig a bútorok.

Alig pár hete volt lomtalanítás a belvárosban, amikor ezeket a bútorokat térítésmentesen elszállították volna, viszont most ott éktelenkednek, ki tudja meddig, hiszen legközelebb csak ősszel lesz lomtalanítás…

A lakók nem látták, ki és mikor vitte oda a bútorokat. A szülők pedig most óva intik gyerekeiket, hogy a “lerakat” közelébe menjenek, hiszen akár szögek is kiállhatnak a bútorokból.

Felmerül a kérdés: miért kell szemétlerakónak nézni Békéscsaba belvárosának egyik szép, és a családok által is kedvelt helyét? Ha már van lomtalanítás a városban, miért nem akkor teszi ki a lomjait valaki?

Miért?

Megosztás:

Címke: , , , ,