Michael Phelpsszel edzett együtt Bohus Richárd

A 23-szoros olimpiai bajnok legenda, Michael Phelps (32) hasznos tanácsokkal látta el a hazai vizes világbajnokságra készülő Bohus Richárdot (24).

 Az úszó a felkészülés nagy részét az Egyesült Államokban végezte, ahol a „Földönkívüli becenévrehallgató amerikai sztár is többször megjelent az edzésein. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy amíg Bohus itthon Békéscsabán tréningezik, Amerikában a Phelpset csúcsra juttató Bob Bowman (52) tartja a tréingeit.

– Egyértelműen pozitív volt a találkozás Phelpsszel, amikor részt vett az edzésünkön, folyamatosan magyarázott, tanácsokat adott. Elmondta pél­dául, mire figyeljek oda a lábtempónál, hogyan lehetek még hatékonyabb. Meglehetősen szigorú ember, sokszor üvöltözött, de mindezt azért tette, hogy fejlődjek – mesélte Bohus Richárd. – Hozzáállásán látszott, hogy akárcsak a versenyeken, az edzéseken is maximalizmusra törekszik. Profizmusáról árulkodik, hogy már az első találkozásunk előtt tudta a nevemet, ez persze hatalmas meglepetés volt számomra.

Bohus az Egyesült Államokban rengeteget tanult az amerikai világsztártól /Fotó: MTI Kovács Anikó

A sportoló elárulta, jó formában, bizakodva várja a július 14-én kezdődő világbajnokságot, amelyen az a célja, hogy meglepetést szerezzen.

– Mindenképpen döntőbe jutást várok magamtól, és a váltó sikeréért is minden tőlem telhetőt megteszek majd. Úgy érzem, fizikailag kiváló állapotban vagyok, az eltervezett munkát maradéktalanul elvégeztem. Most már az a legfontosabb, hogy a versenyek kezdetére mentálisan is minden rendben legyen – tett hozzá Bohus.

Michael Phelps huszonháromszoros olimpiai bajnok, nemhiába hívják Földönkívülinek

Bár úszott már hazai közönség előtt Európa-bajnokságon, a vizes vb minden korábbinál nagyobb élmény lesz számára.

– Leírhatatlan érzés lesz Budapesten versenyezni. Hatalmas pluszmotivációt ad a tudat, hogy a szurkolók mellett a családom is ott lesz majd a lelátón, ebből rengeteg erőt tudok meríteni – tette hozzá.

A sportoló lehetséges programja

férfi 4×100 m gyorsváltó [Bohus Richárd, Németh Nándor (17), Kozma Dominik (26), Holoda Péter (21)]

július 23.

9.30–13.15 selejtező

17.30–19.45 döntő

férfi 100 m gyors

július 26.

9.30–13.15 selejtező

17.30–20.10 elődöntő

július 27.

17.30–20.00 döntő

férfi 50 m hát

július 29.

9.30–13.15 selejtező

17.30–20.10 elődöntő

július 30.

17.30–20.10 döntő

forrás: blikk.hu

Megosztás:

Címke: , , ,