Mezőhegyesi győzelmekkel zárult a 24. Kanca és Ménversenyt

2018. június 11. 09:57 | behir

Június 8-10-én, a jeles hagyományokra építkező Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 24. alkalommal rendezte a Kanca és Mén Országos Díjugrató Versenyt.

Az általános szakmai elismeréstől kísért rendezvény ismét bizonyította azt az állattenyésztési alaptételt, hogy versenykipróbálás nélkül nincs tenyésztés, nincs genetikai előrehaladás -  hangsúlyozzák a szakértők.

Közel 100 ló és az ország legrangosabb versenyzői startoltak a 3 millió forint összdíjazású megmérettetésen. A péntek-szombati elő- és középdöntő után a vasárnapi döntőket rendezték, az előző két nap legeredményesebb lovaival. A három versenynap során összesen 26 versenyszámot láthatott a közönség.

A Kanca II döntőjét Piroska Zoltán (Mezőhegyesi Ménes KH SE), míg a Mén II versenyszámát Horváth Balázs ( Airvent Lovas Klub) nyerte meg.

A Szuperdöntőben, - ahol mind a mének és a kancák is indulhatnak - 145 centiméteres akadályokon a 7 éves és idősebb mén-kancák mérkőztek. A győztes  Flóra, nyergében Piroska Zoltán (Mezőhegyesi Ménes KH SE) lett.

Ebben az évben is megrendezték a Balogi András Emlékversenyt, melyet „a legszebb stílusban versenyző lovas” megtisztelő és elismerő címet Piroska Zoltán (Mezőhegyesi Ménes KH SE) nyerte, és szintén ő vehette át a legeredményesebb mezőhegyesi lovasnak járó elismerést is, amit Mitykó Zsolt, Mezőhegyes város polgármestere ajánlott fel.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., valamint a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének közös szervezésében rendezték a magyar tenyésztésű lovak számára kiírt Méneskönyvek Versenyét is.

FEL