Mezítlábas tanösvényt alakítanak ki a nyereményből

2018. október 12. 14:31 | Szendi Rita

Négyszázezer forintot nyert az Esély Pedagógiai Központ Speciális Nevelésért Alapítványa az egyik békéscsabai hipermarket pályázatán. Az „Ön választ, mi segítünk” programnak köszönhetően egy mezítlábas tanösvényt alakítanak ki a központ udvarában.

Az áruházban a vevők minden vásárlás után egy-egy korongot kaptak, annak bedobásával jelezték, melyik helyi szervezetet szeretnék támogatni.

– Van egy kezdeményezésünk az „Ön választ, mi segítünk” program. Ebben a programban az Esély Pedagógiai Központ Speciális Nevelésért Alapítványa nyert idén, így négyszázezer forintot kapnak. A programmal az a célunk, hogy a helyi közösségeket, helyi civil szervezeteket, alapítványokat támogassunk – fogalmazott a Tesco Békéscsaba vezetője, Béres Zita, hozzátéve, hogy az  áruház immár ötödik alkalommal hirdette meg ezt a pályázatot.

 

 

Szabó Éva, az Esély Pedagógiai Központ intézményvezetője elmondta, örül annak, hogy nekik sikerült összegyűjteniük a legtöbb korongot. Kiemelte: elsősorban azért jelentkeztek erre a pályázatra, hogy az iskolaudvar parlagon álló részét megújítsák. Az első helyezésnek köszönhetően egy mezítlábas tanösvényt alakítanak ki. A tanösvényen különböző anyagokkal találkozhatnak azok, akik arra rálépnek.

Fejes István, az alapítvány kuratóriumi elnöke azt is elmondta, hogy hét különböző textúrából alakítják ki az ösvényt. A munkálatokat a központ diákjai és tanárai végzik.  A tervek szerint – ha az idő engedi – még idén elkészül a mezítlábas tanösvény, amelyet az általános iskolás diákok használnak majd.

 

További programok »

FEL