Mézes Húsvét a Munkácsy Mihály Múzeumban

2022. március 30. 13:42 | behir

Újabb programsorozat a Mézes Gondolatokhoz kapcsolódva, a Munkácsy Mihály Múzeumban. Még februárban nyílt meg a kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum vándorkiállítása, amely a beporzók szorgos életét mutatja be. A szervezők a kiállítás mellé különböző kísérőprogramokat kapcsoltak.

A Mézes Húsvét – Mézeskalács bemutató és vásár április 9-én szombaton, 10 és 13 óra között várja majd az érdeklődőket. Az eseményen a Békés megyei mézeskalács készítő mesterek mutatják be portékáikat. A látogatóknak lehetőségük lesz a mézeskalács készítéséről faggatni a mestereket, de el is készíthetik maguknak az édességet. Kézműves foglalkozás keretében pedig kipróbálhatják a viaszgyertya készítés fortélyait is.

Ugyanezen a napon kerül sor 11 órától, az „Életed adó beporzók és a folyékony napsugár” című kreatív pályázat ünnepélyes díjátadójára is. A tenderre A Békés megyei óvodák és iskolák mellett érkeztek pályamunkák az ország számos részéről, például Nyíregyházáról vagy Solymáról is.

A csaknem 110 darab, digitális formában érkezett alkotás között szerepelnek rajzok, prezentációk, rövid videók. A beérkezett pályamunkákat hozzákapcsolják a szervezők a Mézes Gondolatok című vándorkiállításhoz. Az érdeklődők meg is tekinthetik majd az alkotásokat a Múzeumban április 24-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.  

Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

További programok »

FEL