MEVZA-kupa: Negyedik lett a BRSE

2024. március 3. 17:02 | behir.hu

Vasárnap a bronzéremért zajló küzdelemből a Maribor került ki győztesen.

OK Nova KBM Branik Maribor (szlovén)–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (14, 23, -20, 16)
MEVZA-kupa, bronzmérkőzés, Maribor. Vezette: Stipanicev Matecic, Schirmbacher.

Maribor: Mlakar 19, K. Milosic 7, Lekse 12, N. Milosic 15, Potokar 6, Tisma 6. Csere: Cikac (libero), Knezevic, Senekovic. Vezetőedző: Ziga Kos.

Békéscsaba: Kump 11, Glemboczki 13, Budai 6, Pintér 8, Aydinogullari 2, Becic 15. Csere: Kertész (libero), Szatmári, Gergácz 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A Békéscsaba kezdte jobban a találkozót, az első három pontot a kék-fehérek szerezték, ezzel viszont kellően felpaprikázták a hazaiakat, akik ritkán látott sorozatba kezdtek. Tóth Gábor időkérései sem vetettek véget a vesszőfutásnak, beragadtak ugyanabba az állásba, a szlovénok pedig képtelenek voltak hibázni. Támadásban és blokkban is a hazaiak jeleskedtek, még egy ászt is adtak. 14:0-s sorozatot rakott össze a Branik, mire Glemboczki Zóra pontja után a Békéscsaba végre el tudott forogni. A házigazda a 10 szettlabdájukból az elsőt ki is használta, 

Míg az első szettben Cansu Aydinogullari és Kump Alíz is pattintott egy-egy ászt, a második etap elején Pintér Andrea csatlakozott az ászgyárosokhoz. Szoros csata bontakozott ki a pályán, a szett derekán pedig a BRSE a vezetést is visszavette Budai Viktória ászával. Luna Becic tökéletes ejtésével kettővel vezettek a vendégek, majd egy szlovén hiba után három volt a különbség, a hajrá előtt időt kellett kérnie Ziga Kosnak. 21-nél viszont elfogyott a csabai előny, előzött a házigazda és két szettlabdához jutott. Az elsőt a viharsarkiaknak még sikerült hárítania, de a másodikat már nem, így a Maribor 2:0-ra ellépett.

A harmadik felvonásban az első három pont a hazaiaké lett, a következő négyet viszont a vendégek szerezték meg, nagyobb előnyre azonban nem sikerült szert tenni. A vezetés ezzel együtt is megvolt, de következett a csiki-csuki. A Csaba egyre magabiztosabbá vált, ez  pedig nemcsak a játékon látszódott, de az eredményen is: 10:12 után egy 7:2-es szériával hagyták le a házigazdákat. A szlovénok nem törtek meg, ennek ötpontos sorozattal adtak hangot, de a viharsarkiak nem törtek meg és meg is nyerték a játékrészt.

A negyedik felvonás hektikusan indult, 5:5-nél viszont a Maribor rálépett a gázra és kiépített egy kis előnyt, amit stabilan őrzött. Gergácz Olga is pályára lépett, az első labdaérintéséből csabai pont született, ám ezután megrázta magát a házigazda és klasszisuk, Iza Mlakar vezetésével újabb ötös szériával rukkolt elő. A rövid kispad révén fogytán volt a kék-fehérek ereje, az olló egyre jobban kinyílt – most nekik volt 22:14 –, innentől már nem lehetett megszorongatni a házigazdákat a végjátékban. Kilenc „bronzlabda” állt rendelkezésükre, hogy lezárják a meccset, a másodikkal pedig élni is tudtak, ezzel az övék lett a harmadik hely, a Békéscsaba pedig negyedikként zárta a MEVZA-kupát.

Ziga Kos: „Ez egy nehéz meccs volt, a Békéscsaba jól védekezett. Azt látni lehetett, hogy mindkét együttes fáradt volt, úgyhogy inkább a mentális, mintsem a fizikális tényezők döntöttek. Gratulálok a játékosaimnak!”

Tóth Gábor: „Nagy kár a második szettért, ott a végjátékban lehettünk volna egy kicsit bátrabbak és döntő szettre kényszeríthettük volna a házigazdát, ahol bármi lehetett volna, így sajnos maradt a negyedik hely.”

 

Forrás: brse.hu

További programok »

FEL