Újabb csabai siker a MEVZA-kupában – galériával

2023. december 19. 20:23 | Hidvégi Dávid

A horvát éllovas ellen zárta a nemzetközi évét a Swietelsky-Békéscsaba. A Közép-európai Ligában három mérkőzés után 6 ponttal a 3. helyen álló BRSE az eddig csak az osztrák Linzet legyőző OK Dinamo Zagrebbel mérte össze tudását. A hazai együttes sima 3:0-s győzelmet aratott, amivel bebiztosította helyét a legjobb négy között.

Swietelsky-Békéscsaba–OK Dinamo Zagreb (horvát) 3:0 (14, 24, 12)
MEVZA-kupa, 4. forduló, Békéscsaba. Vezette: Szabo-Alexi, Savu.

BRSE: Strumilo 19, Stepanenko 12, Bodnár 2, Pintér 7, Becic 5, Aydinogullari 4. Csere: Kertész (libero), Kotormán, Mikus, Kump 4, Stanchulova, Gergácz. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Dinamo: Dugi 4, Sulic, Peric 4, Mlinar 15, Trcol 9, Kruhonja 3. Csere: Stosic (libero), Smojver. Vezetőedző: Igor Simuncic.

A Dinamo Zagreb jelenleg vezeti a horvát pontvadászatot, köszönhetően annak, hogy legutóbb legyőzte idegenben a városi rivális Mladostot 3:2-re. A csapat jó formában érkezett a találkozóra, azonban két fontos játékosát ezúttal nélkülnie kellett. A csabaiak legutóbb múlt szerdán a Fatum-Nyíregyháza elleni győztes bajnokin meccseltek. A BRSE a bajnokságban jelenleg 19 ponttal a második pozíciót foglalja el a 23 pontos Vasas mögött.

Az első szettben Dominika Strumilo szerezte meg az első pontot, majd innen a vendégek vették át a játékirányítását és hamar 4:1-es vezetésre tettek szert. A Békéscsaba azonban gyorsan egyenlített, majd hamarosan a vezetést is átvette, hiszen egy 12:3-as sorozattal rukkolt elő. Luna Becic első alkalommal kezdett csabai mezben, éppen ezért úgy gondolta, jól megszórja eleinte honfitársait, a zágrábiak pedig több technikai hibát is elkövettek. Dominika Strumilo is remek napot fogott ki, valamint Mikus Nina is debütált nemzetközi porondon, minden összeállt az első szettben, amelyet a házigazda végül nagy fölénnyel, 11 ponttal vitt el.

A második szettben ismét a Csaba szerezte meg a vezetést jelentő pontot Pintér Andrea révén. A Békéscsaba kiváló blokkteljesítménnyel már 6:1-re vezetett, a sorozatot Masa Mlinar pontszerzése zavart meg (6:2). A BRSE játéka kicsit megtorpant, így Tóth Gábor 9:6-os állásnál időt kért. Ezzel megtört a horvátok lendülete, de csak átmenetileg, hiszen két pontra csökkentették a hátrányt (10:8). A Csaba nem adta ki a kezéből a vezetést, amikor a Zagreb feljött két pontra, akkor gyorsan tudott reagálni (18:14). A horvát együttesnek végül 18:18-nál összejött az egyenlítés, majd 21:20-nál átvette a vezetést. A szett hátralévő része rendkívül kiélezett volt, a Zagreb játszmalabdát is rontott, a BRSE pedig ezt végül kihasználva 26:24-re győzött.

A harmadik játszmában ugyan a Dinamo szerezte meg az első pontot a BRSE hamarosan már 5:1-re vezetett. Ebben a szettben a horvát együttes nem találta a hazaiak ellenszerét, így végül Tóth Gábor együttese 25:12-re nyerte a játszmát, 3:0-ra pedig a mérkőzést.

A BRSE legközelebb december 22-én 18 órákor lép pályára az Extraligában a Kaposvár ellen, amely mérkőzést a behir.hu a Hunvolley.tv-vel közösen élőben közvetít.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Igor Simuncic: Gratulálok az ellenfélnek! Bizonyos pontokon voltak lehetőségeink, de ezekkel nem éltünk és meg is bosszulták magukat a hibák. Fiatal a csapatunk, az ehhez hasonló meccsekkel fejlődünk és várjuk a kihívásokat! A Békéscsabának sok sikert kívánok a folytatáshoz!

Tóth Gábor: Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy az ellenfél nem hozta el az átlóját, és a kezdő feladó sem volt itt. Egy nagyon jó színvonalú meccs lehetett volna, de így sima győzelem lett belőle, persze emiatt nem vagyok boldogtalan, különösen azért, mert ismét játszhattak a fiatalok, még ha csak epizódszerepet is, de ez akkor is fontos.

 

Galéria

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL