MEVZA-kupa: A bronzéremért játszanak vasárnap a csabaiak

2024. március 2. 18:15 | behir.hu

A csabaiak fiatal csapattal vágtak neki a MEVZA-kupa maribori négyes döntőjének. Március 2-án az elődöntőben – akárcsak tavaly – a horvát Mladost Zagreb fogadta a viharsarkiakat. Ezúttal viszont nem oda-visszavágós párharcban lehetett kivívni a fináléba jutást, hanem egyetlen mérkőzésen.

HAOK Mladost Zagreb (horvát)–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (7, 18, 20)

MEVZA-kupa, elődöntő, Maribor. Vezette: Viktorini-Lisa, Miklosic.

Mladost: Antunovic 6, Pavicic 13, Freund 13, Mihaljevic 9, Papac 10, Grabic 8. Csere: Smoljan (libero), Istuk 1. Vezetőedző: Darko Nojic.

Békéscsaba: Kump 2, Glemboczki 7, Budai 1, Pintér 7, Aydinogullari 2, Becic 10. Csere: Kertész (libero) 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Horvát pontokkal indult a találkozó, a beragadás miatt Tóth Gábornak hamar időt kellett kérnie. 8:0 után a csabaiak is feliratkoztak a táblára, de a játék minden részében jobbnak tűnt a Mladost, ráadásul olyan labdákat is össze tudott szedni, amelyeknél mindenki azt hitte, hogy földet értek. A viharsarkiak nem tudták lassítani a gyors játékukat sem, pontosan és hatékonyan támadtak a zágrábiak. Az elején kiépített, vaskos különbséget még növelni is tudták, végül 16 perc alatt behúzták az első szettet.

A Békéscsaba szerezte a második etap első pontját és többször is vezettek. 4:3-nál került először előnybe a sokkal rutinosabb és összeszokottabb Mladost, de a kék-fehérek tartották a lépést és vissza tudták hozni egálra az állást. 5:5 után feljebb kapcsolt a horvát rekordbajnok és öttel ellépett. A vendégek folyamatosan zárkóztak, 13:9-nél parádés labdamenetet nyertek meg, ami új lendületet adott, ám ez nem tartott sokáig, a Zágráb sorra szerezte a pontokat. A csabaiak a továbbiakban sem hagyták magukat, de a horvátok időkéréssel és cserével igyekeztek ennek véget vetni. Hét szettlabdához jutottak és a másodikat ki is használták, ezzel 2:0-s előnyre tettek szert.

A harmadik játékrész elején a vendégek igyekeztek dominálni. A házigazda azonban nem tört meg és egy jó szériával előzni tudott, Tóth Gábor 11:9-nél időt kért. A csabaiak tartották a tempót, de 17:17 után a horvátok megint meg tudtak újulni és zsinórban négy pontot szereztek, ezt az előnyt pedig a hajrában jól osztották be, végül ötpontos differenciával nyerték meg a harmadik játszmát.

Ezzel eldőlt, hogy a Mladost jutott be a sorozat 2024-es döntőjébe, míg a Swietelsky Békéscsaba vasárnap 14:30-tól a bronzéremért küzdhet a Kamnik–Maribor elődöntő vesztesével.

 

Így látták a mérkőzést a mesterek:

Darko Nojic: „Megvan az első győzelmünk, szerintem remekül röplabdáztunk és a játék minden elemében magas szintet hoztunk. Remélem, holnap hasonlóan koncentráltak leszünk és győzelemmel zárjuk a négyes döntőt!”

Tóth Gábor:„Megilletődötten kezdtünk és ez meg is látszott az első szett eredményén. A reális különbséget ebben az összetételben inkább a másik két szett mutatta meg, ahol voltak lehetőségeink. Bátrabbnak kellett volna lennünk és nem azzal foglalkozni, hogy ez egy MEVZA-elődöntő, hanem ezeket meg kellett volna ragadni.”

 

Forrás: BRSE

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL