Mesés hangszerbemutatót tartottak Gyulán

2023. május 29. 16:33 | Vári Bianka

Két hegedűtanárnő és hét kisdiák tartott zenés-mesés előadást az Almásy-kastélynál. Fésűs Éva Az ezüsthegedű című meséjét hegedűjátékkal fűszerezve adták elő pünkösdhétfőn.

Nem könnyű megtanulni hegedűn játszani, egy békéscsabai és egy gyulai zenetanár azonban azt szerette volna megmutatni a közönségnek, hogy már egészen rövid idő alatt, egészen fiatal korban lehet szépen játszani a hangszeren. Kovácsné Kerekes Dalma és Gyalogné Veres Katalin egy olyan műsort állított össze, amelyben a legfiatalabb tanulók is érvényesülhetnek.

Az eseményen Fésűs Éva meséjét, Az ezüsthegedűt olvasták fel a közönségnek, az egyes részek között pedig zeneszámok hangzottak el.

– A gyerekek már most egyébként is hegedűvizsgákra készültek, tehát jól tudják ezeket a dalocskákat, darabokat, amiket most el fognak játszani, és ők már többször fölléptek, többször vittük őket. Illetve a zeneiskolákban, és más rendezvényeken is felléptek, úgyhogy már-már rutinosak annak ellenére, hogy az én növendékeim szeptemberben kezdtek hegedülni – fogalmazott Kovácsné Kerekes Dalma.

– Fél éve hegedülök, és azért ezt a hegedűt választottam, mert ennek tetszett a legjobban a hangja, nagyon megtetszett, ahogy kipróbáltam – mondta az egyik résztvevő kislány, Hutai Fruzsina.

A programban több klasszikus szerzőtől játszottak darabokat a tanárok és diákjaik. Az előadás után a közönség ifjú tagjainak lehetősége nyílt arra, hogy megismerjék a hegedűt, és kipróbálják a hangszert.

További programok »

Kultúra

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL