Mesefilmeket forgatott a Békéscsabai Jókai Színház

2019. augusztus 3. 12:41 | behir

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Mesevilág pályázata kínált a közelmúltban nagyszerű lehetőséget a színháznak arra, hogy az óvodáskorú gyerekek számára élvezhető, művészi színvonalú és értékeket bemutató, katartikus alkotásokat készítsenek.

A Papp Kornélia óvodapedagógus által ajánlott 30 meséből - illetve a Szentek életéből végül Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója a következő négy mesét és egy Szentek életét választotta ki: Az okos lány, A medve és a macska, A szóló szőlő, mosolygó alma, A jávorfából furulyácska népmese illetve a Szent Balázs életét bemutató alkotás. A filmeket Seregi Zoltán rendezte és Vámos Zoltán volt az operatőr és a vágó. A hangmérnök Kohári Imre, zeneszerző Lovas Gábor, fővilágosító Kiss Dániel, gyártásvezető Horváth Attiláné.
 
 Az eredeti terveknek megfelelően a színház gyakorlatilag saját erejéből, alapvetően saját és a Médiacentrum technikai eszközeivel , kiváló színészeivel és műszaki valamint gazdasági munkatársaival forgatta le és készítette el a vállalt 5 mesefilmet. Békéscsaba és környéke pedig gyönyörű helyszínekkel szolgált a megvalósításra. A szabadkígyósi kastély, a békéscsabai molnárház, a volt diáktanya, a pósteleki romok, a gyulai vár és maga a színház épülete is befogadó helyszínei voltak a forgatásnak. Reméljük hamarosan az óvodások is élvezhetik a mesefilmeket.
 
 
Képrészlet Az Okos lány című mesefilmből
 
 
Képrészlet A medve és a macska című mesefilmből
 
 
Képrészlet A jávorfából furulyácska című mesefilmből
 
 
Képrészlet A szóló szőlő, mosolygó alma című mesefilmből
 
 
Képrészlet a Szent Balázs életét bemutató alkotásból 
 
Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

Kultúra

FEL