Mérges lett, mert nem vitték el, ezért is gyújtogatott egy férfi a csárdánál

2020. január 29. 14:26 | behir

Miután Újkígyóson bántalmazta édesanyját, gyulai barátnőjéhez indult, de menet közben egy békéscsabai vendéglátóhely előtt rongált egy férfi. A rendőrség ideiglenes megelőző távoltartó határozatott hozott és büntetőeljárást indított ellene.

Rongálás miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit január 28-án Újkígyósról. A 19 éves férfi a gyanú szerint január 27-én 23 óra körül betörte egy békéscsabai vendéglátóhely ablakát, valamint egy szemetest és egy kosarat is felborított – olvasható a police.hu-n. Emellett egy fenyőgallyakból készült dekorációt akart felgyújtani, de ez nem sikerült neki.

Kihallgatásán a fiatal férfi azzal indokolta tettét, hogy ingerült volt, mert aznap már volt vele szemben egy rendőri intézkedés. Az édesanyját bántalmazta, ezért a rendőrség ideiglenes megelőző távoltartó határozatban megtiltotta neki, hogy felkeresse őt. Ezután át akart menni Gyulára, a barátnőjéhez. Békéscsaba és Gyula között, a csárda parkolójában meg akart kérni egy autóst, hogy vigye el Gyulára, de a nő nemet mondott neki, így még idegesebb lett és ezért rongált. 

A Veszely Csárda kedden tett közzé egy felhívást a közösségi médiában, miszerint valaki gyújtogatni akart az épületnél. A poszt szerint késő este, az étterem zárása után érkezett egy személy a csárdához, aki tört, zúzott és gyújtogatással is próbálkozott. 

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az újkígyósi férfi ellen büntetőeljárást indított.

FEL