Mentőhelikopter szállított el egy égési sérülést szenvedett békéscsabai diákot

2023. szeptember 28. 15:24 | Papp Ádám Sándor

Mentőhelikopter szállt le csütörtökön 12 óra körül Békéscsaba belvárosában. Információink szerint a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumból értesítették a szakembereket.

Malatyinszki Anita, az intézmény igazgatója megkeresésünkre elmondta: egy általános iskolás kislány az ebédszünetben egy forró levest tartott kezében, majd egy rossz mozdulatot követően a forró étel az ölébe borult. Hozzátette: a szemtanúk azonnal értesítették az iskola védőnőjét, aki a mentősök kiérkezéséig szakszerű ellátásban részesítette a kislányt.

A behir.hu hírportál kérdésére Hangai József mentőtiszt, regionális kommunikációs munkatárs ismertette: a békéscsabai mentésirányítás mentőgépkocsit, mentőorvosi kocsit és mentőhelikoptert is riasztott az iskolához. A helyszíni ellátást követően a gyermeket súlyos sérülésekkel, légi úton az égési centrumba szállították.

Fotó: Török Péter / behir.hu

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL