Menhelyi kutyák a Fővárosi Nagycirkuszban

2016. augusztus 18. 06:38 | Fekete Kata

A Fővárosi Nagycirkusz a megújuló cirkuszművészet jegyében fontosnak tartja kiemelni ember és állat együttélésének, harmonikus kapcsolatának jelenőségét. Színpadra, porondra - így a Fővárosi Nagycirkusz porondjára is - csak olyan állatszámok kerülhetnek, amelyek kifejezik az egymás iránti bizalom és az egymás felé tanúsított szeretet fontosságát.

- A most készülő Lúdas Matyi a cirkuszban című összművészeti produkcióban kedvelt háziállatok sokaságát vonultatjuk majd fel, s a közönség közelebbről is megismerheti az állatokat az előadások előtt és után. Terveink szerint a történetmesélő előadásban hat hontalan kutya is szerepet kap, akiket állatmenhelyről választanak ki a produkcióban résztvevő állatbarát színeszek, artisták, s bízunk benne, hogy a segítségünkkel ezek a kutyusok mielőbb gazdit is találnak majd - tájékoztatott a Fővárosi Nagycirkusz.

A misszióval szeretnének rávilágítani az állatmenhelyek nehéz helyzetére is, mert hisznek benne, hogy a Fővárosi Nagycirkusz nemzeti előadó-művészeti intézményként népszerűségével, látogatottságával minél több embert képes megszólítani, hogy felhívja a figyelmet a hontalan állatok örökbefogadásának fontosságára. Erre a célra létrehozunk egy olyan oldalt is, amelyen az érdeklődők végigkövethetik az állatok mindennapjait, együtt örülhetnek boldog pillanataiknak, s esetleg kiválaszthatják azt a kutyust is, akit végül befogadnak családjukba.

A Fővárosi Nagycirkusz életében most először fordul elő, hogy a cirkusz nem elégszik meg azzal, hogy állatbarát produkciókat mutat be, de proaktívan részt kíván venni az elhagyott állatok sorsának felelősségvállalásában.

FEL