Megyei közgyűlés: alelnököket és szervezeti elnököket választott a grémium

2019. november 21. 14:26 | Papp Ádám Sándor

Rendkívüli ülést tartott a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése csütörtökön, Békéscsabán.

Napirend előtt Kónya István (Fidesz-KDNP), az eseti jellegű vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság elnöke tájékoztatta a grémiumot a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről. Ennek minden képviselő eleget tett korábban, így jogosultak a közgyűlésben való részvételre. A grémium ezt követően elfogadta a Békés Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról (SZMSZ) szóló módosítást.

Zalai Mihály (Fidesz-KDNP) a közgyűlés képviselő alelnökének és nem képviselő alelnökének megválasztására Szegedi Balázst (Fidesz-KDNP) és Szebellédi Zoltánt (Fidesz-KDNP), Újkígyós korábbi polgármesterét javasolta.

Az ellenzéki képviselők felháborodásuknak adtak hangot a Szegedi Balázst érintő javaslat nyomán. Többen azzal érveltek, hogy a képviselő 2010 és 2018 között annak a Simonka Györgynek volt a kabinetvezetője, aki ellen költségvetési csalás miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ellenzéki felháborodás ellenére a grémium 9 igennel és 5 nemmel szavazta meg Szegedi Balázs és 9 igennel, 4 nemmel, 2 tartózkodással pedig Szebellédi Zoltán alelnöki kinevezését.

 

A grémium ezt követően a bizottságok elnökeiről, alelnökeiről és tagjairól is döntött.

  • A Pénzügyi Bizottság elnökének Földesi Mihályt (Mi Hazánk Mozgalom),
  • az Ügyrendi Bizottság elnökének Kónya Istvánt (Fidesz-KDNP),
  • a Területfejlesztési Bizottság elnökének Varga Gusztávot (Fidesz-KDNP)
  • a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnökének Mucsi Andrást (Fidesz-KDNP) választották meg.

Tanácsnokként Kónya István (Fidesz-KDNP), Varga Gusztáv (Fidesz-KDNP) és Hodálik Pál (Fidesz-KDNP) dolgozik majd a jövőben.

Zalai Mihály kijelentette, hogy a közgyűlésen belül megalakult a Fidesz-frakció, amelynek frakcióvezetői szerepkörét Puju János tölti be. A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke továbbá ismertette, hogy a korábbi aljegyző, dr. Horváth Mihály látja el a következő öt évben a jegyzői munkakört.

További programok »

FEL