Megvan a második is!

Az első mérkőzés megnyerése után, a fővárosban kellett helytállnia a BRSE-nek a bajnoki döntő második mérkőzésén.

Az első mérkőzés megnyerése után, a fővárosban kellett helytállnia a BRSE-nek a bajnoki döntő második mérkőzésén.

Kérdéses volt, hogy a Vasas képes lesz -e megismételni azt a teljesítményt, amit a második, és a harmadik szettben mutatott. Mindenesetre nagyon készült a fővárosi csapat, mert ez volt utolsó sansza arra valószínűleg, hogy életben tartsa a reményeit. 400 csabai drukker előtt kezdődött a találkozó, akik remek hangulatot varázsoltak a Folyondár utcába, a másik 400 szurkoló, Vasas drukker döbbenten szemlélte az első szett alakulását, miután a BRSE remek teljesítményt nyújtva fokozatosan őrölte fel ellenfelét, és gyakorlatilag ellenfelének esélyt sem adva nyerte az első játékot 25-15-re.

A kérdés adódott, a Csabán látottakhoz mérten most is képes lesz-e magára találni a piros-kék egylet. Minden megpróbált ennek érdekében, de a szurkolói által támogatott BRSE-s lányok továbbra is ellenállhatatlanok voltak, talán közülük  is Molcsányi emelkedett ki, aki elképesztő formában játszott, nem volt számára elveszett labda. Valamivel szorosabb a második játszma, mint az első, de végig érezhető volt itt is, hogy nem lehet elvenni a viharsarkiaktól az etapot(20-25).  

A harmadik játszma szokás szerint Vasas reklamálással kezdődött, nehezen viselték a hazaiak, hogy nincsenek partiban. Jókai edző hiába forgatta csapatát. Ellenállhatatlanok voltak sáncmunkában, ütő munkában, és a szervák is rendre jól is kerültek, egy szó, mint száz 100%-ék közeli játékot nyújtottak a békéscsabaiak. 25-17-el zárták a záró játékot, és ezzel megteremtették a lehetőségét annak, hogy az előző két esztendőt követően újra bajnoki aranyat ünnepelhessenek, még hozzá saját közönség előtt. Az ominózus harmadik mérkőzés kedden este 17:00-tól kezdődik Békéscsabán a Városi Sportcsarnokban. 

Szegedi Zsolt

Megosztás: