Megújult környezet, új funkciók a békési kulturális központban

2021. július 29. 14:04 | Vári Bianka

Felújították a Kecskeméti Gábor Kulturális központot Békésen. A megújult épület bejárására csütörtökön várták a sajtó képviselőit. A látogatás alkalmával a település polgármestere elmondta, hogy az épület 1993-94-ben készült el, és azóta nem volt ilyen volumenű felújítása.

– A beruházás egy 135 millió forintos projekt volt, és ezt kellett még kiegészíteni nagyjából 9 millió forinttal, amelyet a menet közben felmerülő új igényekre fordítottunk. Ilyen volt például a mosdók megújítása, amely véleményem szerint ugyancsak időszerű volt – fogalmazott Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

 Az intézmény vezetője elmondta, hogy az épület belseje teljesen megújult: impozánsabb lett a kiállításoknak helyet adó aula, a recepció új helyre került, a régiből pedig ruhatárat alakítottak ki a kivitelezők. Emellett kialakítottak egy kávézót, amely augusztus végétől áll majd a békésiek szolgálatába. Egy új, több funkciót betöltő, 90 férőhelyes rendezvényterem is helyet kapott, valamint egy VIP helység is. A kivitelezők elvégezték a színházterem festését, valamint tűzbiztosra cserélték a nyílászárókat. A beruházás során az intézmény eszközöket is vásárolt: 11 millió forint értékben a hang- és fénytechnikai parkjukat újították meg.

Az igazgató elmondta, hogy a kulturális központ hatékony működése érdekében elengedhetetlen volt a felújítás.

– A kulturális intézmények akkor működnek hatékonyan és gazdaságosan, ha nemcsak a klasszikus értelemben vett kulturális tevékenységek, hanem a kulturális szolgáltatások irányába is elindulnak. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy különböző új terek létrehozásával a családok és vállalkozások számára is kinyissuk az intézményt – mondta el dr. Pappné Darida Andrea.

Galéria

 

További programok »

FEL