Megújult a Bankó András utca 44. szám alatti épület egy része

2018. október 31. 15:40 | Bugyi Diána

Hetvenégymillió forintos fejlesztés közösségi ellátásra, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

 

A fejlesztés keretében megújult a Bankó András utca 44. szám alatti épület egy része.

A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése a feltétele annak, hogy – elsősorban a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítására irányuló programok végrehajtásához – biztosított legyen a megfelelő intézményi háttér. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata igyekszik ehhez is egyre jobb feltételeket teremteni.

 

A támogatást igénylő a TOP-6.6.2-16-BC1-2017-00002 azonosítószámú projektben, a Bankó András utca 44. szám alatti épület egy részének felújítását és átalakítását tűzte ki célul.

 

Az energiahatékonysági intézkedések keretében utólagos külső hőszigetelés, külső nyílászárók cseréje, egyéb épületszerkezetek hőszigetelése valósult meg. A teljes épületrészben új padlószerkezet készült, teljes rétegfelépítéssel és a meglévők teljes bontásával. Az épület külső falfelületein hőszigetelő rendszert alakított ki a kivitelező. Gépjárművel való megközelítés a Bankó András utcán, szilárd burkolatú úton lehetséges. Az akadálymentesítés okán egy új parkoló épült saját telken. Az átalakítással, funkcióváltással az épület belső terei teljesen átalakultak. A meglévő hálózatok korszerűtlenek, elavultak vagy használhatatlanok voltak, így a teljes villamos- és gépészeti-rendszer is felújításra került.

 

A projekt kivitelezési munkái a vállalkozási szerződésben foglaltak szerint, határidőre teljesültek.

Az ünnepélyes projektátadó rendezvény 2018. szeptember 6-án (csütörtökön) 14 órakor volt a Bankó András utca 44. szám alatt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

+36-66/251-461; bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

További programok »

Fejlesztéspolitika

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztusában megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.
2021. október 17. 10:15
FEL