Megújul a kondorosi orvosi rendelő

2020. július 8. 18:10 | Tóth Bianka

A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését - jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Kondoros önkormányzata a Dr. Kupecz Benedek Háziorvosi Rendelő felújítására nyert támogatást.

Kondoros városa az idei évben vált jogosulttá arra, hogy pályázhasson a Magyar Falu Program kiírására. A támogatási kérelmek egyik fő kritériuma, hogy a pályázó település lakosságszáma 5000 fő alatt legyen.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere közösségi oldalán tette közzé azt az információt, miszerint a város 10 999 925 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a többcélú egészségügyi létesítmény fejlesztésére, valamint bútorok beszerzésére. Az építészeti átalakítás, felújítás a védőnői és a gyermekorvosi épületrészt érinti.

A felújítás során elkülönített védőnői tanácsadó helyiséget alakítanak ki. Külön váró lesz a beteg és az egészséges gyermekek részére, felújítják a mosdó helyiségeket, a védőnői részen pedig személyzeti illemhelyet is kialakítanak. A meglévő acél térelválasztó falak helyett új gipszkarton válaszfalak készülnek, valamint teljes tisztasági festést is kap az épület. Továbbá az orvosi rendelő váróhelyiségeibe 18 darab fémvázas, 4 személyes várótermi padot telepítenek.

A fejlesztésnek köszönhetően a település a saját eszközeivel hozzájárul az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiában megfogalmazott specifikus népegészségügyi célkitűzésekhez.

A megvalósítás hamarosan kezdetét veszi és várhatóan legkésőbb 2021. április 30-ig be is fejeződik.

További programok »

FEL