Megtelt a Sarlós Boldogasszony-templom szombat este Eleken

2019. december 29. 19:24 | Szilágyi Viktória

Karácsonyi jótékonysági koncerten vehettek részt december 28-án este az érdeklődők Eleken, a Sarlós Boldogasszony-templomban. A rendezvényből befolyt összeget az eleki katolikus temető közvilágítására és kamerarendszerének a kiépítésére, valamint a Liget játszótér korszerűsítésére fordítják a szervezők.

A zsúfolásig megtelt templomban elsőként a város polgármstere, Szelezsán György köszöntötte a jelenlévőket. 

– A templomunk 1796 óta nyújt menedéket, reménységet, hitet és erőt városunknak. Így van ez a mai napon is. Reményt és hitet nyújt nekünk a jövőre, ahhoz, hogy az Isten által megáldott utat végig tudjuk járni – fogalmazott a városvezető. – Hiszem, hogy jó úton járunk akkor, ha a családok kézenfogva megtöltik városunk templomát és akkor, amikor egyre több fiatal vásárol házat és alapít családot Eleken – tette hozzá.

 

Fazekas Gusztáv plébániai kormányzó elmondta: 2019-ben ünnepelték a templom kereszthajóval kíbővített fennálásának 85. évfordulóját, amelyet a Trianon utáni első püspök, dr. Glattferder Gyula szentelt föl.

– Milyen csodálatos, hogy azóta bármilyen megpróbáltatás, nehézség volt ezen a településen, akárcsak 1945-46-ra gondolunk, mégis itt van ez a település: él és mutatja, hogy van ereje, van életképessége. Ezt az életképességet kell – mint Isten legnagyobb ajándékát – a szeretet által komolyan vennünk, elfogadnunk és tovább éltetnünk – fogalmazott.

Az esten elsőként Klemm Gyöngyvér zongorajátékát hallhatta a közönség, majd a Szent Orsolya Gyermekkórus adta elő ünnepi műsorát, Lakatosné Juhász Veronika vezényletével. Őket követően lépett a színpadra az est sztárvendége, Takács Nikolas

 

Kép: Szilágyi Viktória

 

A rendezvény fővédnöke Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke és Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott voltak, a szervező pedig Elek Város Önkormányzata, a Sarlós Boldogasszony Plébánia és a Pearl Marketing and Management Kft. volt.

 

Galéria

 

 

 

További programok »

FEL