Megszűnik a Google felhős táralkalmazása, a Drive

A Google csütörtökön bejelentette, hogy hamarosan megszünteti adatok felhős tárhelyre történő gyors mentését, illetve onnan visszahívását lehetővé tevő Drive alkalmazását. A program használata december 11-től nem lesz támogatott, jövő év márciusának közepétől pedig teljesen használhatatlanná fog válni.

 A Google a Drive-felhasználóknak azt javasolja, hogy a megadott időig térjenek át a cég által a nyár elején bemutatott új Backup and Sync program használatára, ami továbbra is biztosítani fogja számukra felhős tárhelyük elérését – ami nem szűnik meg -, több új funkció társaságában.

Ezen kívül a cég a vállalati felhasználók számára Drive File Stream néven egy új alkalmazást is be fog mutatni, ami még intelligensebb és transzparensebb módon teszi majd lehetővé a felhőben tárolt adatok elérését, illetve a határ elmosását a felhős és helyi tárolás között.

A Drive-val együtt egyébként a Google Photos alkalmazása is megszűnik majd működni, aminek helyét és funkcióit szintén a korábban említett újabb programok tudják majd átvenni. A fotókat természetesen itt sem törlik a felhős tárhelyről, az új programokból elérhetők maradnak.

Forrás: pcforum.hu

Megosztás:

Címke: ,