Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli az orosházi öblösüveggyár

2023. szeptember 5. 17:26 | Hidvégi Dávid

Hatvan éve kezdte meg a termelést öblösüveggyár Orosházán. Az üzemben 1963. november 6-án indult el a gyártás, amelyre az üzemeltető cég kollektívája a nyugdíjba vonult dolgozókkal, a meghívott vendégekkel együtt szombaton emlékezik meg.

Orosháza legnagyobb múlttal rendelkező üveggyára 1963 óta van jelen városban. A befőttes és bébiételes üvegek, alkoholos italok üvegei, valamint a híres mogyorókrém csomagolása is ehhez a céghez köthetők.

– 1963. november 6-án gördült le az első üvegcsepp és gyártottuk az első befőttes üveget. Ennek az évfordulóját ünnepeljük, első körben rendkívüli módon szeptember 9-én a kollégákkal, illetve az ő családtagjaikkal. A tényleges születésnapon pedig a vevőinkkel, beszálítóinkkal és a helyi szolgáltaóinkkal, illetve cégcsoport vezetőivel együtt ünnepelünk – fogalmazott az O-I Hungary Kft. ügyvezetője, Ördögné Papdi Zsuzsanna.

A gyárigazgató kiemelte: 2018-ban felújították a kemencét, idén pedig a cseréprendszert modernizálják, valamint az egyik gyártósoron a használt gépeket cserélik le.

– Kompletten kicseréljük a teljes cseréprendszerünket, ezáltal a jelenleg használt 40 százalékos cseréparány helyett a számításaink szerint feljebb, közel ötven százalék környékére emelhetjük a forrasztáshoz szükséges cseréparányt. Ezzel a környezeti lábnyomunk is csökken – ismertette Fekete Péter.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a cég törekszik a munkaerő utánpótlására is, hiszen 2020-ban helyben elindították az üveggyártó felnőttképzést.

További programok »

FEL