Óriási tortával ünnepelték az öblösüveggyár 60. évfordulóját

2023. szeptember 13. 19:17 | Hidvégi Dávid

60 éve kezdte meg a termelést az öblösüveggyár Orosházán. Az üzemben 1963. november 6-án indult el a gyártás, amelyről az üzemeltető cég kollektívája a nyugdíjba vonult dolgozókkal és a meghívott vendégekkel együtt emlékezett meg szombaton.

Sokan gyűltek össze Orosházán az egyik helyi hotel mellett található rendezvénytéren, ahol óriási tortával és közös pezsgőzéssel ünnepelték az öblösüveggyár elindulásának 60. évfordulóját. Az üzem vezetősége az eseményre nemcsak a jelenlegi, hanem a már nyugdíjazott kollégáit is meghívta.

– 1973 január 3-án kezdtem, a Szarvasi úti lakásoknál volt az iroda, ott kellett jelentkeznem. Műszaki rajzolóként vettek fel, akkor már elkezdtem a műszaki főiskolát is. Jó munkakörrel indultam – idézte fel dr. Horváthné Csepregi Teréz.

A meghívottak között olyanok is voltak, akik a kezdetektől fogva végigkísérték a gyár fejlődését.

– 1961-ben tanulóként voltam ott az alapkőletételnél, megható, örülök, hogy meghívtak – mesélte Veres Zoltán.

Orosháza legnagyobb múlttal rendelkező üveggyára 1963 óta van jelen városban. A befőttes- és bébiételes üvegek, alkoholos italok üvegei, valamint a legismertebb mogyorókrém csomagolása is ehhez a céghez köthető.

– Találkoztam a volt gyárigazgatóval, aki gratulált a hatvanadik évfordulóhoz. Erre azt tudtam mondani, hogy mi éppen csak learatjuk a babérokat, mert bár pillanatnyilag mi vagyunk a vezetők, azért a 60 évért korábbi igazgatás is nagyon sokat dolgozott. Amikor a részlegeket meghívtuk, titkon reméltük, hogy nagyon sok nyugdíjas eljön, örömmel tapasztaltuk, hogy ez így történt – hangsúlyozta az O-I Hungary Kft. ügyvezetője, Ördögné Papdi Zsuzsanna.

A családi napra a város polgármestere is kilátogatott, aki szerint Orosháza fejlődésében jelentős szerepet töltött be az üveggyár létrehozása.

– Celldömölk volt az egyik választási lehetőség, a másik pedig Orosháza. Úgy gondolom nagyon sok lobbimunka volt abban annak idején, hogy Orosháza legyen az a hely, ahol felépül az üveggyár. Rengeteg embernek, sok-sok családnak adott lehetőséget arra, hogy megéljenek és minél hamarabb ekkora várossá fejlődjön a település – fogalmazott Dávid Zoltán.

November 6-án, a gyár tényleges elindulásának évfordulóján az üzem vezetése vevőivel, beszállítóival és a helyi szolgáltatóival közösen ünnepel majd.

További programok »

FEL