Kukoricacsuhé, szódásszifon és szikes talaj – a letisztult elegancia mellett ezek teszik hangulatossá és meghitté a több év után újra megnyitó Veszely Csárdát. A Békéscsabát és Gyulát összekötő út mellett álló épület már számos funkcióval rendelkezett az idők során, volt már például vízimalom, árvaház, ifjúsági szálló, fogadó is.
A vidékre jellemző ízekkel és ételekkel várja vendégeit a nagymúltú Veszely Csárda. Az étterembe érkezők széles borválasztékból is válogathatnak majd.
– A borkínálatot úgy állítottam össze, hogy Magyarország huszonkét borvidékéről megtalálhatók a különböző tételek, pincészetek. A pince is arról árulkodik, hogy borvacsorákat tervezünk a jövőben – mondta el Lovasné Farkas Diána, a Veszely Csárda étteremvezetője.
Az étterem gazdasági vezetője elmondta: a miliőt úgy alakították ki, hogy az visszaadja a régimódi csárdák hangulatát.
– Itt Békés megyében mi a hagyományos magyar konyha hívei vagyunk, de azt is tudjuk, hogy a korral haladni kell. Modern felfogású étteremnek tartjuk magunkat, ezért a hagyományos magyar ételeket gondoltuk újra. Ezeket úgy készítjük és tálaljuk, ahogy a mai kor igényeinek a legmegfelelőbb – fogalmazott a Kopp Export-Import Kft. gazdasági vezetője, Kopp Márton.
A közel 260 fős étterem két terasszal és egy pergolával is várja a vendégeit.