Megnyílt az új év első kiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központban

Hatvannyolc alkotással nyílt meg az új esztendő első kiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központban. A művészek zöme néhány éve kezdett el a festészettel foglalkozni.

A mezőberényi festő nyolc, főleg absztrakt stílusú festménnyel érkezett Csabagyöngye Kulturális Központba.

– Egy nyári tábor alkalmával összejöttünk festőtársak, barátok, akik egymást tudják inspirálni és tudunk tanulni egymástól. A táborban az egyik békési kollégánk úgy gondolta, hogy ezt érdemes lenne megmutatni a nagyközönségnek. A Csabagyöngye pedig nagy lehetőséget adott nekünk ezzel kapcsolatban – mondta el az egyik művész, Kőszegi Ádámné.

A kiállításon a tíz alkotó helyett végül nyolcan állították ki műveiket. A központ folyosóira is kerültek képek, ahol az érdeklődők a művészeket bemutató rövid életrajzokat is elolvashatják.

– Ez az esztendő első kiállítása itt, a Csabagyöngyében. A Tízek Alkotó Kör egy jórészt Békés és néhány Csongrád megyei alkotóból álló csoport, akiknek a tagjai most elhozták nekünk a munkáikat – fogalmazott Herczeg Tamás.

A kulturális központ igazgatóhelyettese hozzátette: a kiállítás festői néhány éve kezdtek el foglalkozni a festészettel, majd barátságok is kötődteki. A kiállítás február 28-ig tekinthető meg a Csabagyöngye Panoráma termében.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,