Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése Békéscsabán

2021. április 22. 06:27 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Modern Városok Program – Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése tárgyú projekt keretében a Berényi és a Dobozi úti kerékpárforgalmi létesítmények, illetve a Szarvasi úti buszmegálló építési munkái, valamint a Berényi út 1. szám alatti ingatlan bontása továbbra is folytatódnak.

A Szarvasi úton a MOL benzinkúttal átellenben az új autóbuszöböl és a csapadékvízelvezető csatorna építése van folyamatban.

A Berényi út 1. szám alatti ingatlan bontása során, az Áchim L. András utca páratlan oldalán a gyalogos közlekedés időszakosan korlátozott. A korlátozás idején a nyomda melletti járda vehető igénybe. Az ingatlanon a bontást követően egy 12 állásos személygépkocsi-parkolót alakítanak ki.

A Berényi úti kerékpárúton a felújítás részeként (a Széna utca és a mezőmegyeri aluljáró között) padkarendezés, forgalomtechnikai elemek kiépítése történik.

A Dobozi úti kerékpárúton (a kerékpáros átvezetés és a Gém utca között) földmű-építési munkák folynak a fejlesztés keretében. 

A kivitelezések során részleges forgalomterelések, lezárások várhatóak.

Felhívjuk az érintett szakaszokon kerékpárral közlekedni kívánók figyelmét, hogy a kivitelezésbe bevont kerékpárutak a műszaki átadás-átvételi eljárások befejezéséig munkaterületek, ezért csak saját felelősségre használhatóak.

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatos tájékoztatja a lakosságot. A kivitelezési munkálatok alatt kérjük, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során és annak befejezéséig kérjük az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

További programok »

FEL