Megkezdték a sárga kukák kiszállítását Békéscsabán

2017. október 13. 18:25 | Horváth Szabolcs

A szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló sárga zsákok helyett a Dareh Bázis Zrt. szelektív hulladékgyűjtő edényeket biztosít díjmentesen az érintetteknek. A sárga színű kukák kiszállítását csütörtökön kezdték meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, október 12-én megkezdték a sárga kukák kiszállítását. Az első hulladékgyűjtő edényeket a mezőmegyeriek kapták meg. Ez a kuka szolgál a továbbiakban a sárga zsákok helyett a szelektív hulladékgyűjtésre.

A Békéscsabán élők várhatóan november végéig kapják meg térítésmentesen a kukákat. A kiszállítás időpontjáról az érintetteket előzetesen értesítik.

A kiszállításnál lakcímkártyát és személyi igazolvány kell előkészíteni, és alá kell írni a szerződést. A kukákban papír-, műanyag- és fémhulladék gyűjthető. Az elszállított szelektív hulladék a Dareh Bázis Zrt.-hez kerül tájékoztatott Gyucha Marianna, a cég általános igazgatója, hozzátéve, hogy itt a szemetet szétválogatják egy automata optikai berendezéssel.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere azt hangsúlyozta, hogy nagy lépés a szelektív hulladékgyűjtés ilyen mértékű fejlesztése.

 

További programok »

FEL