Megkezdődtek a 48. Dr. Regele Károly Emlékverseny küzdelmei

2018. augusztus 4. 13:54 | behir

Nyitóceremóniával vette kezdetét az immár 48. alkalommal megrendezett Dr. Regele Károly emlékverseny augusztus 3-án. A háromnapos rendezvénysorozat megnyitóján Regele Piroska kolompszóval jelezte a megmérettetés kezdetét. Az eseményen jelen volt Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezetője.

A városvezető üdvözlő szavai után Kun Miklós köszöntötte a megjelenteket. Az ügyvezető elmondta, hogy a második sportrendezvénynek már az 1971-ben átadott versenyuszoda adott otthont.

A versenyt megnyitó kolompszó előtt Regele Piroska a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége által alapított Magyar Szenior Úszásért – dr. Regele Károly-emlékdíjat vehette át, amelyet a szenior-úszósport népszerűsítésével és a gyulai emlékverseny évek óta tartó áldozatos szervezésével érdemelt ki - írja a gyulaihirlap.hu.

A verseny résztvevői újra a Gyulai Várfürdő 50 méteres nyitott versenymedencéjében vívják meg úszócsatáikat, több mint ötven klub több mint háromszáz versenyzője csobban a vízbe.

A hagyományos versenyszámok mellett idén sem maradnak el a látványos párharcokat ígérő betétszámok. Izgalmas csatákat láthatnak a látogatók például a családi váltóban és az esélyegyenlőségi futamban, de papa–mama–gyermek váltó és nagyszülő–szülő–gyermek párbajok is színesítik a megmérettetést.

A verseny egyik legkiemelkedőbb része a dr. Regele Károly-emlékúszás lesz. A 200 méteres férfi és női vegyesúszás vándorserlegét a rajthoz állók legidősebb korcsoportjának győztese nyeri el. A versengés a pillapárbaj alatt éri majd el tetőfokát, ekkor a kétfős váltók a kétszer ötvenméteres futamok során úsznak egymás ellen. A futamban az utolsónak beérkező váltó kiesik, azonban egy perc pihenő után a talpon maradó csapatok újabb 2x50 méter pillangót teljesítenek mindaddig, amíg csak két pár marad versenyben.

 

További programok »

Gyula

Vasárnap zár a gyulai Rondella

A Brass On the Road (BOR) nevű formáció ma esti fellépésével búcsúzik a koncertszezontól, s ezzel együtt a nyártól a Rondella. A szabadtéri szórakozóhely vasárnap estig várja a vendégeket.
17:28
FEL