Gyula polgármestere köszöntötte az ifjúsági olimpikon Veres Laurát

2019. augusztus 17. 12:00 | Gyemendi Réka

Az egész város büszke lehet Laurára – fogalmazott dr. Görgényi Ernő. A városvezető irodájában köszöntötte Veres Laura úszót, aki bronzérmet szerzett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Gyula város polgármestere úgy fogalmazott: ez egy igazán kiemelkedő eredmény, és az egész város büszke lehet Laurára. 

– Azt is meg kell említeni, hogy új országos csúcsot állítottak fel, közel egy másodperccel jobb időt úsztak, mint az eddigi, országos csúcs. Ebben hosszú évek kemény munkája és tehetség van, valamint a szülők, a család támogatása és az edzők színvonalas munkája. Ritka, amikor egy sportoló ilyen kiemelkedő eredményt ér el, egy ilyen kis városból – fogalmazott a városvezető. 

A váltó további három tagja budapesti, Szimcsák Mira, Kontér Lara és Nyiredi Réka, akikkel Laura tartja is a kapcsolatot. 

– Úgy mentünk ki Bakuba, hogy volt egy éremesélyes váltónk, aminek nagyon örültünk. Majdnem egy másodperccel megjavítottuk az országos csúcsot. Szerintem ez annak köszönhető, hogy mindenki nagyon akarta az érmet, nem akartunk üres kézzel hazajönni. Nagyon jó volt az egész verseny, és örültünk a harmadik helynek, mindannyian sírtunk örömünkben – árulta el Veres Laura.

Laura jelenleg pihen, hogy szeptembertől újult erővel vághasson neki a versenyeknek. 

További programok »

FEL