Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. március 14. 15:06 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, 2024. évi ötödik száma.

Megszaporodott a parkosított zöld területeken várakozó gépjárművek száma Békéscsabán. Az önkormányzat egy februárban elfogadott rendeletmódosítással veszi elejét a szabálytalan parkolásnak. Az április másodikától hatályba lépő intézkedés részleteiről dr. Juhász István tanácsnokot kérdeztük.

Hamarosan új zebrákat alakít ki az önkormányzat a Körte soron, a CsabaPark bejáratánál, a Dedinszky és a Kórház utca között, valamint Jaminában a Pataky-Franklin-Kolozsvári utca kereszteződésénél. A fejlesztésekről Nagy Ferenc alpolgármestertől kaptunk információkat.  

A szakképzéssel kapcsolatban szólalt fel az Országgyűlésben Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, akivel ezúttal erről, a köznevelési intézmények helyzetéről, a Közösség díjról, valamint a békéscsabai alpolgármester-választásról beszélgettünk.

Békéscsaba első kézből rovatunkban Gaál Kornél, a megyeszékhely FIDESZ frakciójának szakértője tájékoztatja olvasóinkat arról, hogy milyen esetekben jogosultak az érvényes egészségbiztosítással rendelkező békéscsabai lakosok utazási költségtérítésre.

Az újságban beszámolunk arról, hogy a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság első alkalommal rendezte meg a Kis rendőrök nagy napját, amikor több mint száz rendőrjelmezbe öltözött óvodás és iskolás gyermek érkezett a rendőrség tornatermébe.

A februári közgyűlést előző lapzártánk után értékelték a DK és a Hajrá Békéscsaba képviselői, ezért mostani számunkban olvashatják véleményüket a legfontosabb döntésekről.

Írunk arról, hogy Békéscsaba képviselő-testülete soron kívüli ülést tartott március 8-án, melyen eldőlt, hogy Paláncz György Békéscsaba új alpolgármestere, valamint a városgazdálkodási cég élére is új vezetőt neveztek ki.

Olvashatnak az újságban arról, hogyan jubilált a kétszázadik alkalommal jelentkező Békéscsabai Irodalmi Estek március 5-én.

A békéscsabai evangélikus nagytemplomot kétszáz évvel ezelőtt, 1824. június 29-én szentelték fel. A jubileumra kétnapos ünnepséget tervez az egyház, amelyre egy városi kórus szerveződik. A kórusba várják az énekelni szeretőket.

Beszámolunk arról is, hogy fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Technikum és Szakképző Iskola (a Keri). Az eseményen egyben azt is ünnepelték, hogy az iskola 20 éve vette fel Zwack József nevét.

Békéscsaba anno rovatunkban ezúttal a Nádor szállóról, Mesélő múzeum rovatunkban a Pilvax kávéházról tudhatnak meg többet.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, mivel várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL