Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. március 28. 11:07 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei hatodik száma.

A jó időnek köszönhetően idén korábban megkezdődtek a tavaszi munkák a közterületeken. Hogy mi várható a következő hetekben, és hogy lesz-e idén tavasszal is virágosztás, arról Nagy Ferenc alpolgármestert kérdeztük.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint: a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie – az óvodába történő jelentkezésről és beíratásról Varga Tamás alpolgármester tájékoztatta a Csabai Mérleget.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a Fidesz vezérszónokaként ismertette a parlamentben a kormánypárt álláspontját egy, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kapcsolatos kérdésben. A képviselővel ezúttal erről és helyi aktualitásokról beszélgettünk.

Békéscsaba első kézből rovatunkban Opauszki Zoltánt, Békéscsaba környezetvédelemért felelős tanácsnokát kérdeztük a januárban megnyílt békéscsabai hulladékudvarról.

Magyarország köztársasági elnöke 2024. június 9. napjára tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament képviselőinek választását. A Nemzeti Választási Bizottság ugyanezen napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A választási közleményt az aktualitásokkal megtalálják a lapban.

Az újságból megtudhatják, hogy kiket indít a Fidesz Békéscsabai Szervezete az idei önkormányzati választásokon.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában részletesen olvashatnak arról, hogyan emlékezett meg a város az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről március 15-én, továbbá arról is, hogy az ünnepen adták át a Békéscsabáért kitüntetést Pásztor Józsefnek, a Békéscsabai Életműdíj kitüntetést Tarné Stuber Évának, valamint Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a Kölcsey Utcai es Ligeti Sori Óvoda alkalmazotti közössége.

Beszámolunk arról, hogy megnyílt a Pilvax – Egy legendás kávéház hagyatéka című időszaki kiállítás a Munkácsy Mihály Múzeumban, ahol Forrainé Kovács Márta: Pesttől Aradig, eufóriából ‒ letargiába, az 1848–1849-es események és Békés vármegyei vonatkozásaik című könyvét is bemutatták.

A magyar gyaloglás krémje is megmérettette magát március 23-án a 45. nemzetközi sportgálán, Békéscsabán – a részletekért keressék a lapot.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, mivel várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL