Meghosszabbítva látogatható a Munkácsy fürdőzik című időszaki kiállítás

2023. június 26. 18:08 | Csiffáry Zsuzsanna

A nagy érdeklődés miatt tovább látogatható a belgiumi Ostendében készült Munkácsy Mihály-alkotásokat középpontba állító tárlat.

Mint azt Bácsmegi Gábortól, a múzeum igazgatójától korábban már megtudtuk, hogy egy sorozatot indítottak el, amely kapcsán Munkácsy Mihály születésnapjának környékén minden évben egy-egy olyan tárlatot nyitnak meg, amely a festőóriáshoz kötődik.

– Vagy olyan alkotásokat szeretnénk felvonultatni, amelyeket a nagyközönség még nem láthatott, vagy olyanokat, amelyek ritkán láthatóak, illetve nem jártak még Békéscsabán, mindenképpen újdonsággal szeretnénk kiegészíteni a meglévő állandó kiállításunkat. Az elkövetkezendő néhány esztendőre megvannak már a terveink, de azon dolgozunk, hogy ez még hosszú évtizedekig kimeríthetetlen forrás legyen – fogalmazott Bácsmegi Gábor.

A behirt arról tájékoztatta az igazgató, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította a „Munkácsy fürdőzik” című időszaki kiállítás nyitvatartását. A máig népszerű belga üdülőhelyen, Ostendében készült Munkácsy Mihály-alkotásokat középpontba állító, több szálon futó kultúrtörténeti vonallal kibővülő tárlatot további egy héten át, július 2-áig a Rell Lajos Teremben tekinthetik meg az érdeklődők.

További programok »

FEL