Megérkezett a mobil CT az Orosházi Kórházba

2018. június 30. 08:20 | behir

Hamarosan új, az eddiginél is modernebb CT-vel vizsgálhatják a betegeket az Orosházi Kórházban. Ám amíg a régi gépet leszerelik és az új berendezést beüzemelik, egy mobil CT-t állít üzembe a kórház, így erre az időre sem maradnak ellátás nélkül a betegek.

Még 2018. április elején jelentették be az egészségügyi intézmény sajtótájékoztatóján, hogy egy kormányhatározat értelmében saját tulajdonú, 32 szeletes CT berendezést szerezhet be az Orosházi Kórház. Ez a 180 millió forintos, hazai forrásból finanszírozott pályázat azt a célt szolgálja, hogy ne közreműködővel, hanem saját eszközzel, saját jogon tudja a kórház a betegeknek a legmagasabb szintű diagnosztikai ellátást nyújtani – írja közleményében az egészségügyi intézmény.

Az eddigi 16 szeletes helyett tehát hamarosan 32 szeletes CT-vel vizsgálhatják a betegeket Orosházán. Addig azonban még hátravan a munka java, a régi gépet le kell szerelni, az újat pedig be kell építeni. A betegellátás azonban zavartalan lesz abban az 1 hónapban is, amíg a munkálatok tartanak, hiszen a kórházba egy kamionba szerelt mobil CT érkezett június 28-án reggel. Az informatikai és elektromos bekötés után megkezdődik a mobil CT-ben a gépek beállítása és a személyzet oktatása. A mai naptól már a mobil CT fogadja a betegeket a kórház hátsó udvarán, a Sürgősségi Betegellátó Osztály mentő bejáratával szemben.

A régi CT-t a napokban teljesen leszerelik és elszállítják, ezt követően érkezik az új, 32 szeletes PHILIPS CT, ami a beállítás, finomhangolás után a tervek szerint augusztus 1-jén kezdi meg a vizsgálatokat a kórházban.

További programok »

FEL