Orosházi mentőtisztek is dolgoznak a Sürgősségi Betegellátó Osztályon

2020. február 26. 14:05 | behir

Az öt orosházi szakember a mentős munka mellett dolgozik a kórházi ellátás gördülékenyebbé tételében.

A sürgősségi betegellátás az orvostudomány egyik legfiatalabb, ugyanakkor nagy szakértelmet és rutint igénylő ága. A sürgősségi osztály feladata többek között a hirtelen jelentkező, életveszélyt okozó kórképek felismerése és elsődleges ellátása. A kórházon kívüli, úgynevezett prehospitális ellátás sürgősségi szakemberei a mentőtisztek, akik főiskolai keretek között szereznek képesítést a kritikus állapotú betegek, sérültek ellátására.

– Kórházunk sürgősségi osztályának szakmai gárdáját – hasonlóan más kórházakhoz, a jogszabály keretein belül meghatározott módon – mostantól az orvosaink, szakdolgozóink mellett a nagy gyakorlattal rendelkező orosházi mentőtisztek is erősítik. Munkájukkal biztonságosabbá és gyorsabbá válik azon betegeink ellátása, akiknek erre legnagyobb szükségük van – ismertette dr. Duray Gergő főigazgató.

Az öt orosházi szakember a mentős munka mellett dolgozik a kórházi ellátás gördülékenyebbé tételében. Sok évnyi mentésben szerzett rutinjuk, szakértelmük és elhivatottságuk javítja a kórházi betegbiztonságot - írja az Orosházi Kórház közleménye.

 

További programok »

Itthon

A regisztrált fertőzöttek 5 százaléka van lélegeztetőgépen hazánkban

Az új koronavírus-fertőzés miatt regisztrált 525 fő 25 százaléka tünetmentes, 35 százaléka enyhe tüneteket mutatott és 5 százalék, azaz 17 ember van lélegeztetőgépen, 6 százalékuk pedig intenzív ellátásra szorul - tájékoztatott Müller Cecília az operatív törzs szerdai, online tájékoztatóján.
13:03
FEL