Még többen igényelhetik a CSOK-ot

2016. január 25. 19:08 | behir.hu

Ismét változnak az otthonteremtési támogatás szabályai - jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Hozzátette, a cél, hogy minél többen tudják igénybe venni a támogatást.

A napokban bejelentett módosításoknak köszönhetően a családok akkor is felvehetik a CSOK-ot, ha van másik ingatlanjuk. Emellett eltörlik az energetikai tanúsítvány kívánalmát, és mostantól a mozaikcsaládok is élhetnek az állam nyújtotta lehetőséggel. De a nem összkomfortos ingatlanra is fordítható már a támogatás.

Ugyancsak nagy változás, hogy a 30 millió forintnál értékesebb otthonra szintén felvehető a 10 milliós államilag támogatott hitel.

Egy országos felmérésre hivatkozva az államtitkár azt közölte: a lakosság több mint négyötöde támogatja az otthonteremtési intézkedéseket, a 40 év alattiak körében pedig 95 százalékos az áfa csökkentés támogatottsága.

A kormány rövidesen külön rendeletben foglalja majd össze lakásvásárlással kapcsolatos szabályokat. Ezek egyike a régi, míg a másik az új építésű ingatlanokkal kapcsolatos feltételeket fogja tartalmazni.

 

FEL