Még mindig a téli bekuckózás a jellemző

2019. március 10. 07:05 | behir

Bár a tavasz itt kopogtat, és bármelyik pillanatban be is jöhet az ajtón, mi még továbbra is a befelé fordulás, az önvizsgálat mellett tettük le a voksunkat – legalábbis az olvasmányélményeink szerint. A Bookline sikerlistájára mindössze 20 új megjelenésű könyv került, sokan mélyedtünk el az önismereti könyvekben, őseinket kutattuk és a fájdalmainktól szerettünk volna megszabadulni.

Az Egyesült Államok egykori first ladyjének személyes hangú, átütő erejű és inspiráló önéletrajza, az Így lettem lett a Bookline sikerlistájának első helyezettje – írja közleményében a Bookline. Michelle Obama most először mesél házasságáról, arról, miként próbált egyensúlyt teremteni a munkája és a családi élet között. Beavatja az olvasókat az elnökválasztás kulisszatitkaiba, és ír arról is, hogyan élte meg a népszerűség terhét és a kritikákat a kampány során.

 

Fotó: Pixabay

 

A második helyezett Orvos-Tóth Noémi könyve, az Örökölt sors. A kötet abban segít, hogy az életünkben felmerülő és meg nem válaszolt kérdésekre megtalálhassuk a választ. A szerző szerint ismétlődő kudarcaink okait gyakran nem önmagunkban kell keresni: érdemes szüleink, nagyszüleink vagy akár dédszüleink életébe is betekinteni. Felmenőink traumái ugyanis bennünk élnek tovább.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Mit kezdjünk a szorongással? című könyv került. A pszichológus-pedagógus szerzőpáros új könyvében a gyermekkorban jelentkező félelmek és szorongások enyhítéséhez nyújt segítséget. Szülőként nehéz megfelelően reagálni, amikor a gyermekünk szorong, fél.

Fontos, hogy a szülő ilyenkor képes legyen oldani ezt az állapotot. Mivel az egyszerű biztatás nem mindig éri el a célját, a szerzők kidolgoztak egy olyan szempontrendszert, ami a különböző személyiségű gyermekek szorongását más-más módszerekkel kezeli. A Deliága Éva – Lovász Hajnalka szerzőpáros előző könyve, a Mit kezdjünk az akaratossággal? szintén felkerült a sikerlistára.

 

Forrás: VG. 

 

További programok »

Közélet

Mit tehetünk a lehulló falevelekkel és a keletkező avarral?

A fák és a bokrok tavasszal gyönyörű lombot növesztenek, nyáron pompáznak, majd ősszel levetik leveleiket. Ekkor a földre hulló levél takarót képez, amely sokszor okozhat problémát. De mihez kezdünk saját házunk táján a lehulló levelekkel, ha égetni és a "sima" kukába dobni nem lehet? Erre kerestük a választ.
2020. október 29. 17:10
FEL