MCC Békéscsaba - A tehetséggondozás 21. századi kihívásaira keresik a választ

2022. május 18. 17:05 | Erdei-Kovács Zsolt

Elsősorban pedagógusoknak szervezett szakmai konferenciát szerdán az MCC békéscsabai képviselete. A Mathias Corvinus Collegium a 2021. őszi megnyitót követően immár közel 100 eseményt hívott életre, s ezúttal is a tehetséggondozás állt a középpontban.

Mittag Mónika képviseletvezető úgy fogalmazott, nagyon büszkék arra, hogy tavaly szeptember óta immár megközelítőleg száz eseményt szerveztek, melyek nyilvánosak voltak, azonban legfőképp a békéscsabai, Békés megyei diákoknak szóltak. A szerdai volt a második, pedagógusokat célzó szakmai konferencia, ezúttal két neves előadó, Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója, valamint Constantinovics Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese tartott előadást.

Utóbbi kifejtette, hogy a 21. században a korábbiakhoz képest egy teljes mértékben megváltozott életet vagyunk kénytelenek élni, hiszen számos területen jelentkeznek a digitális forradalom hatásai. Radikálisan átalakultak az olvasási szokások, de a nyelvhasználat is megváltozott, valamint a figyelem ideje jelentős mértékben rövidült – sorolta, hozzátéve: vannak olyan változások is, amelyek például a digitális térben való tájékozódásra kényszerítik a pedagógusokat.

Kiemelte, az alkalmazkodás abból a szempontból lényeges, hogy a tehetséggondozás klasszikus módszereit a 21. századi viszonyokra szeretnék szabni.

A résztvevők között intézményvezető, jogász, adóhivatali, továbbá tankerületi munkatárs is volt. Kepenyes András, a gyulai tankerületi központ irodavezetője több szempontból is hasznosnak ítélte a részvétel lehetőségét, ezért is jelent meg személyesen a rendezvényen.

– Mivel általános és középiskolák tartoznak hozzánk, ezért kiemelt fontossággal bír, hogy a nekik címzett eseményeken vegyünk részt – mondta.

Azt is ismertette, naprakésznek kell lenni azokban a témákban, amelyek a pedagógusokat, valamint az intézményeikben tanuló gyerekeket, fiatalokat érintik. Álláspontja szerint kiemelt fontossággal bír, hogy a neves előadók ismeretei révén megfelelő válaszokat tudjanak adni a mindennapok kihívásaira.

További programok »

Itthon

FEL