Mátyás király és a robotika: Új foglalkozás a Békés Megyei Könyvtárban

2024. május 11. 11:22 | Csiffáry Zsuzsanna

Május 11-én szombaton délután 15 órakor új Abacusan Artec robotika foglalkozás lesz a Békés Megyei Könyvtárban. A soron következő alkalmon ezúttal a Mátyás királyhoz kapcsolódó történeteket elevenítik fel.

A Békés Megyei Könyvtár decemberben indította el a robotikát feltérképező, készségfejlesztő foglalkozását. Mátyás királyról már kisiskolásként megtanulhattuk, hogy a mesék és mondák szerint igazságos, bölcs és a szegények védelmében álló királyként maradt ismert. A szombati Abacusan Artec robotika foglalkozáson a Mátyás királyhoz kapcsolódó történeteket elevenítik fel.

Az oktatást segítő építőelemek, tengelyek és fogaskerekek segítségével megalkothatók a mesék szereplői és helyszínei. A robotok programozása során az érdeklődők megismerkedhetnek a blokkalapú programozással, valamint a programnyelvvel. A foglalkozás gyermekek és felnőttek számára egyaránt élményszerű tanulási lehetőséget biztosít. A rendezvény 10 éves kortól ajánlott.

A részvétel díjtalan, de könyvtári regisztrációs jegyhez vagy érvényes olvasójegyhez kötött, melyek a földszinti regisztrációs pultnál igényelhetők az intézmény nyitvatartási idejében.

 

További programok »

FEL