Mától igényelhető a Csaba kártya

2016. január 11. 14:16 | Mikóczy Erika

Gazdára találtak az első Csaba kártyák. Hétfőtől folyamatosan kérhetik a békéscsabaiak a többféle kedvezményre jogosító plasztik lapot. A kártyát akár interneten keresztül is igényelhetjük, de átvenni csak személyesen lehet.

- Azért kértem a Csaba kártyát, mert csabai vagyok, és úgy gondoltam, ezzel tartozom magamnak – így indokolta döntését az egyik békéscsabai lakos, aki már hétfőn reggel kiváltotta saját, névre szóló Csaba kártyáját.

Használni csak február 1-jétől, de igényelni már a mai naptól, azaz január 11-étől lehet a kedvezményre jogosító plasztik-lapokat azoknak, akiknek van ideiglenes, vagy állandó békéscsabai lakcímük.

Mint azt Szarvas Péter polgármester az első kártya átadásakor elmondta, mostantól minden hétköznap két helyszínen igényelhető és vehető át a kedvezményekre jogosító, névre szóló Csaba kártya: a Csaba Center első emeleti információs pultjánál hétfőtől szombatig 10-18 óráig, vagy a városháza belső udvarán levő épületben, hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig és pénteken 8-15 óráig. Regisztrálni online is lehet a csabakartya.hu oldalon, ez esetben az igénylést követő ötödik munkanaptól vehető át személyesen a kártya. Fontos, hogy az igénylők a személyi igazolványukat és a lakcímkártyájukat is vigyék magukkal.

A konkrét kedvezmények mértékéről és típusáról még folynak az egyeztetések, de az illetékesek azt ígérik, február 1-jéig kiderülnek a részletek, ekkortól indul el ugyanis a rendszer, ekkortól vehetők igénybe a kedvezmények. Eddig mintegy 70 kisvállalkozó, szolgáltató és intézmény jelezte, hogy csatlakozna a programhoz. Ők egyelőre szándéknyilatkozatot írtak alá. Úgy tudjuk, a Munkácsy Múzeumban, a Csabagyöngye Kulturális Központban, helyi éttermekben, üzletekben és még bizonyos benzinkutaknál is felhasználható lesz a  kártya, amely Szarvas Péter szerint a vállalkozások számára is előnyös lehet.

–  Az egész rendszer mögött az a gondolat áll, hogy a csabaiak kedvezményesen tudják igénybe venni a szolgáltatásokat. S ha egy vállalkozás ügyesen és kreatívan kezeli a kedvezményeket, akkor forgalombővülést tud elérni – jegyezte meg a polgármester, hozzátéve, hogy a tervek szerint lesz ifjúsági Csaba kártya a 14 és 18 év közötti fiataloknak, illetve családi kártya is.

Varga Diána

FEL