Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

2023. május 30. 16:47 | Papp Ádám Sándor

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.

Az esemény részleteit sajtótájékoztatón ismertette Kálmán Tibor polgármester és Araczki Zsolt tűzoltó parancsnok, a Békési Önkormányzati Tűzoltóság székhelyén kedden. A városvezető arról beszélt, hogy a tavaly hagyományteremtő szándékkal útjára indított program nagy sikerrel zárult. A polgármester elmondta, hogy az előző évhez hasonlóan idén is egy nagy létszámű tűzoltóautó felvonulással indul az esemény, amelyet követően a Dánfoki Üdülőközpontban bemutatkoznak a vármegyei önkormányzati tűzoltóságok.

Fotók: Papp Ádám / behir.hu

Fotók: Papp Ádám / behir.hu

Araczki Zsolt tűzoltó parancsnok ismertette, hogy a rendezvényt a Békési Önkormányzati Tűzoltóság és a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség hívja életre második alkalommal. Kitért arra, hogy a szombati napon a tűzoltók számára szakmai programmal készülnek, ahol az ismereteket felidézhetik és új tudásra tehetnek szert, továbbá a civilek számára bemutathatják az eszközeiket, felszerelésüket. Kiemelte, hogy több látványos bemutató is várja az érdeklődőket, hangsúlyozva a 14 órától kezdődő tűzoltási bemutatót. Hozzátette: a gyermekek számára a nap folyamán tűzoltó-, és füstszobás akadálypályát alakítanak ki. A parancsnok arra is kitért, hogy a szakmai programot és a bemutatókat követően kötetlen programokkal zárul a nap.

 

 

További programok »

FEL