Hat elismerést osztott ki a Békés Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése Békésen

2023. március 10. 16:32 | Papp Ádám Sándor

Kihelyezett ünnepi ülést tartott Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése pénteken délelőtt. A Békésen megtartott eseményen hat elnöki elismerést osztottak ki szociális, egészségügyi, oktatási és rendvédelmi szakemberek számára. Az ünnepi közgyűlésen Kovács Tamás, hazánk chicagói főkonzulátusának vezetője is részt vett.

Megemlékezéssel kezdődött a kihelyezett közgyűlés pénteken reggel. Az eseményen résztvevők koszorúkat helyeztek el a békési Forradalmi Emlékműnél, ezzel is tisztelegve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. 

A kihelyezett ülés ezt követően a békési városházán folytatódott, ahol a házigazda település polgármestere, Kálmán Tibor osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

– A mai nap nagyon jó példa arra, hogy hogyan tudjuk a múltunkat a jövő felé fordítani. A közelmúltunkban is olyan kiváló emberek dolgoztak a vármegyéért, Békés városáért, akik példamutatással előre viszik mindannyiunknak gondolatait. Számomra nagy öröm, hogy itt köszönthetjük őket – fogalmazott a település vezetője.

Az elnöki elismerések átadása előtt Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: fontos, hogy a vármegyéknek legyenek olyan egyéniségei, akik alázatos, kiemelkedő szakmai munkával példát mutatnak szűk közösségük tagjainak.

– Aki bármilyen közösséghez hű, aki munkájával áhitatosan szolgálja szürke pátriáját, az mindent megtett a haza felemelkedése érdekében. A ma elismert személyek életük szerteágazó színtereit képviselik. Mindannyian a választott hivatásukon belül mutatnak fel kiemelkedő teljesítményt, adnak példát emberi és szakmai alázatból, valamint szolgálatból – mondta az államtitkár. 

A hagyományokhoz hűen idén is hat elnöki elismerés talált gazdára az ünnepi közgyűlésen. A díjjal olyan személyek vagy közösségek tevékenységét ismerik el, akik Békés vármegyében hosszú ideje kiemelkedően magas színvonalú munkát végeznek.

– Ezek az emberek a mindennapok hősei, akik hosszú tanulás után, általában több évtizedes szakmai múlttal építenek fel egy olyan életművet és szolgálják úgy a településük és az egész vármegye közösségét, amely kivívhatja mindannyiunk megbecsülését – emelte ki Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke.

 

Elismerésben részesült:

Dr. Mogyorósi Edit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Vármegyei Kirendeltség Szervezetirányítási Osztály vezetője,

Haskó György tűzoltó ezredes,

Gyebnár József, a Békéscsabai Mentőállomás mentőtisztje,

Berczi László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos,

Dr. Rokszin Tibor osztályvezető főorvos

Dávidné Gyarmati Zsuzsanna, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanára.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL