Maskarások vonultak fel Békéscsabán

2023. február 18. 11:25 | Hidvégi Dávid

Két napon át tartó hagyományőrző programmal készült az idei farsangra a Csabagyöngye Kulturális Központ. Pénteken maskarás felvonulás és utcabál várta az érdeklődőket.

Péntek este a Korzó téren gyülekeztek a maskarás felvonulás résztvevői. A Csabagyöngye Kulturális Központ idén is maszkokban és mindenféle hangzavart keltő eszközzel várta az érdeklődőket. A felvonulás pontban hat órakor indult, amelyet a Show & Bors harmónikása, Karkus Tamás vezetett fel. Gyakorlatilag minden korosztály képviseltette magát, a legkisebbektől az idősekig. A maskarások a Csabagyöngye stégig vonultak, ahol a zenekar egyórás koncertjét hallhathatták végig.

 

 

Forczek Győző, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, hogy a csabai kulturális szférában zajló takarékoskodás miatt idén a megszokott, több hetes rendezvénysorozat helyett kétnapos hagyományőrző programmal készülnek a farsangra.

A hagyományoknak megfelelően immár nyolcadik alkalommal égetik el a kiszebábot szombaton, az Aradi Vértanúk ligeténél az Élővíz-csatornán, mely a kétnapos farsangi rendezvény csúcspontja lesz. Az esemény szervezésében a Békéscsabai Evezőlapátosok Baráti Társasága ezúttal is részt vesz. A kenus csapat délután kettő órakor indul majd Veszelyről és a tervek szerint fél ötre érkezik meg a Csabagyöngye elé. A társaság a kenuk beérkezése után fánkkal és teával kedveskedik a vendégeknek, majd a Tűzkör Egyesülettel közösen égetik el a télűző kiszebábot.

 

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL